Till sommaren flyttar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ut från Länsförsäkringars byggnad på Västra Storgatan till grannlokalen där resebyrån Resia tidigare låg. 

– Det är framför allt för att vi växer som vi gör den här förändringen, säger kontorschefen Michael Lundholm. 

Han är sedan 2018 franchisetagare för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Nyköping. Han kommer från Södertälje där han tidigare varit med och byggt upp Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Södertälje. 

– Jag och tre andra franchisetagare drev upp kontoret från noll till att vara i stort sett marknadsledande. Det gjorde vi fantastiskt bra. Nyköping har en spännande marknad med expansiva områden och kommande Ostlänken, därav fann jag denna marknad mycket intressant. 

I augusti 2018 blev Michael Lundholm franchisetagare för mäklarkontoret i Nyköping. 

– Vi har haft uppåtpekande siffror sedan dess. Vi tar hem nya marknadsandelar hela tiden. Vi ska bli en av stadens största fastighetsförmedlingar.

Antalet anställda på kontoret har sedan 2018 ökat från fem till åtta. Mäklarkontoret förmedlar privatbostäder i form av villor och bostadsrätter. 

– Det känns som att marknaden börjar återhämta sig lite grann. Det har varit en liten svacka. Det är kul att det går åt rätt håll.

Som franchisetagare har Michael Lundholm Länsförsäkringars varumärke inom bank och försäkring i ryggen och kan följa kunden från lånelöftet till det försäkrade boendet.

– Vår styrka är att vi har alla grenar: fastighetsförmedling, bank och försäkring. Det gör oss till ett starkt och tryggt varumärke. Det här samarbetet är verkligen jätteviktigt, säger Michael. 

I dag disponerar fastighetsmäklarna cirka 70 kvadratmeter på gatuplanet i Länsförsäkringars byggnad på Västra Storgatan. Fastighetsmäklarna delar även reception med Länsförsäkringars övriga verksamheter. Den nya lokalen är 170 kvadratmeter stor. 

– Vi blir vår egen Bobutik. Vi kommer att ha en egen reception och vi kommer att ha lite längre öppettider.

Den nya lokalen genomgår en stor renovering som börjar bli klar. Michael Lundholm själv utformat inredningen som har en modern industriell känsla. 

– Vi vill bli attraktivare både som mäklare och som arbetsgivare. Vi får en helt annan exponering ut mot gatan i och med att vi har vår egen lokal, men samtidigt har vi en dörr i väggen in till banken så att vi fortfarande har kvar samarbetet med bank och försäkring.