I garaget i anslutning till sin bostad är Iréne Källström i färd med att få i ordning på alla sytillbehör och tyger. Det efter att ha flyttat från lokalerna vid Nya Industrivägen i Vagnhärad.

– Jag flyttar hem till garaget för att minska mina omkostnader och göra det lite enklare. Det är lite rörigt nu men det blir bättre sen, säger Iréne Källström.

Den första juni 2013 startade hon sin verksamhet efter att ha jobbat inom assistansvården bakom ett skrivbord. Hon erbjuder sömnad i alla dess former, som att laga båtkapell, båtdynor, sy markiser, laga hästtäcken samt sy och laga kläder.

Artikelbild

| Irén Källström kontrollerar om färgen på tråden passar till tyget.

– Jag har aldrig haft det så här dåligt ekonomiskt. Men jag ångrar inte beslutet att starta eget företag, menar hon.

I stället för att kasta tyger är nu målet att ta hand om och återbruka dem i form av shoppingkassar. Det blir en vanlig fyrkantig kasse som blir lagom stor för att få med sig lite matvaror. 

– Jag tycker att det är synd att kasta tyger bara för att de har blivit gamla och nötta. Så jag försöker ta vara på tygerna och skapa något nytt, som en gång när jag sydde en plånbok med plats för tre betalkort av kapellväv, säger Iréne Källström.

Har du märkt att kunderna blir mera miljömedvetna?

Artikelbild

| Fourtnights flismössan är mycket populär bland barnen.

– Det har blivit mycket mer att laga då dragkedjor går sönder i både byxor och jackor. I stället för att kasta jeansen som har gått söder så lagar man dom. Det känns som om det blir mindre slit och släng, menar Iréne Källström.