Ägarna Magnus Ossiansson och hans fru Maliwan har ägt Freis bageri i tre år. Nu har de tagit över en grannlokal och fått en mycket större brödbutik som ligger ut mot Ringvägen.

– Det har blivit en ganska stor skillnad nu när vi har brödbutiken på framsidan. Den syns mycket mer och vi har ökat försäljningen med 20-25 procent, säger Magnus Ossiansson.

Det märks att  Kanelbullens dag, som firas den fjärde oktober, är en speciell dag. Telefonen ringer, det strös socker på de jästa bullarna och de många plåtvagnarna med bullar rullas runt.

Artikelbild

| Magnus Ossiansson strör lite socker på de jästa kanelbullarna.

– Det är extra mycket att göra på fredagar, många företag har fika på eftermiddagen. Men just den här dagen blir det lite extra när det är Kanelbullens dag. Idag gick jag upp igår, säger Magnus Ossiansson.

En vanlig fredag brukar Magnus gå upp vid halv två men just den här dagen gick han upp vid halv tolv, alltså dagen innan.

– Det här med ett småskaligt bageri blir ett sätt att leva men jag står väl och sover ibland, säger han.

Det är fem personer som jobbar i företaget men när det är mycket att göra brukar Magnus mamma Christina Ossiansson hjälpa till lite extra. Medans Magnus bakar i bageriet gör hans fru Maliwan smörgåsarna och sköter det mesta i brödbutiken.

Artikelbild

| Maliwan Ossiansson brukar öppna brödbutiken redan halv fem på morgonen.

– Det är mycket jobb och det blir lite extra idag men det är roligt, säger Maliwan. 

Det står på skylten att det är öppet från klockan 05:00 på morgonen men Maliwan brukar öppna redan halv fem.

Artikelbild

| På Kanelbullens dag säljs det mest kanelbullar men alla andra dagar är det kardemummabullar som säljs mest.

– Då står ofta polisen här och vill köpa smörgåsar. De är väl hungriga efter nattskiftet, säger Maliwan.