" Varje dag får vi höra att det framkommer brister"

Raketskolan i Kiruna fick stänga tillfälligt på grund av lärarbrist. Nu oroar sig insändarskribenten för att fler skolor ska gå samma öde till mötes. Arkivfoto

Raketskolan i Kiruna fick stänga tillfälligt på grund av lärarbrist. Nu oroar sig insändarskribenten för att fler skolor ska gå samma öde till mötes. Arkivfoto

Foto: Ulrika Huhtaniska

Insändare2022-10-04 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Såg på TV-nyheterna och hörde även på radion idag om att man har stängt en skola i Kiruna, min kära gamla hemstad. Orsaken var att det saknas behöriga lärare, dessutom fanns det cirka 200 andra skolor i Sverige som var i samma riskzon för stängning av samma orsak.

Vad som vi alla har vetat är att Lärarförbundet och andra aktörer inom skolområdet under flertalet år tillbaka i tiden har varnat för sådana konsekvenser. Varför lyssnar inte våra folkvalda på oss medborgare vad som behöver rättas till. Vad gör alla politiker och ansvariga egentligen, varför har inte skolverket med flera lyssnat på dom varningssignaler som har framlagts.

Hur länge skall det pågå att vi matas varje dag med nya problem i samhället, vad gör myndigheter, regeringspolitiker, riksdagspolitiker, lokala politiker, ministrar i alla dess former för att vi skall ha ett tryggt och säkert samhälle. Varje dag får vi höra att det framkommer brister och felaktigheter som drabbar oss medborgare på ett negativt sätt.

Just nu idag den 30 september sades i nyheterna att eldistributionen vid vissa tidpunkter behövdes stängas av i vissa landsdelar för att elen inte räcker till. Verkliga orosmoment som framläggs dagligen förutom alla andra tidigare samhällsproblem som vi har i alla dess former och som alla medborgare här i Sverige säkert känner till och är oroliga för.