Var är lokalbevakningen av sportevenemang?

SN bevakade derbyt mellan IFK Nyköping och Hargs BK den 30/8.

SN bevakade derbyt mellan IFK Nyköping och Hargs BK den 30/8.

Foto: Björn Andersson

Insändare2023-09-06 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Onsdag den 30/8 var det hett lokalderby mellan IFK Nyköping och Harg i fotbollsfyran där segraren skulle ta ett rejält kliv mot division 3 nästa år, dessutom inför en storpublik på denna nivå med runt 900 åskådare. Hade förväntat mig ett fullödigt reportage dagen efter i tidningen men inte ett ord nämndes om matchen.

Hur kommer det sig SN att ni misslyckas med detta? Matchen startade klockan 18 på kvällen och var slut strax efter klockan 20 så det borde funnits gott om tid att hinna få in reportaget i tidningen dagen efter. Kan konstatera att ni tidigare fått in nyheter som inträffat betydligt senare under kvällen dagen efter så frågan är hur ni inte gör det med detta evenemang?

Replik från Kristina Levin, chefredaktör på SN:

Matchen bevakades på plats av SN och samma kväll publicerades ett större reportage med bilder på sn.se. Däremot var det omöjligt för oss att få med materialet i papperstidningen redan dagen efter.

Tidningen går numera i tryck så tidigt att vi måste lämna det sista materialet vid 18-tiden. Vår sajt, sn.se, är vår primära publiceringskanal där det finns mycket mer material att ta del av än i papperstidningen, särskilt som sportintresserad prenumerant. Vi livesänder exempelvis numera många matcher, och liverapporterar i textform på vår sajt.