Hur ser planerna ut inför årets höstmarknad?

– Vi gör det här med Mikaeliskolan som alltid. Hos oss på Fåfängan har vi ett tiotal försäljare. Sedan kommer vårt lokala folkrockröjarband Armborst & Tulpaner och folkmusiktrion Pivo spela musik.

Vad kommer utbudet att bestå av?

– Det kommer finnas olika sorters keramikhantverk, grönsaker och sockervadd. Utöver det finns det safter och sylter från Ekenäs, omgjorda smycken och lokalproducerade ägg.

Hur har uppslutningen sett ut tidigare år?

– Tack och lov så har vi alltid haft bra väder, vilket gett en bra uppslutning. Det är omöjligt att säga hur många som brukar komma, vi har ingen möjlighet att räkna. Men kanske runt 500 till 1000 personer.

Sett till årets säsong på Fåfängan, hur har det gått?

– Den har varit jättebra, trots att vädret varit lite skakigt. Samtidigt så klär sig ju publiken efter det. Två evenemang blev mer än utsålda, "Nya Friska Tage" med Kalle Lind och Mimi Terris och konserten med Mattias Nordkvist. Då fick vi in 240 personer. Det är publikrekord.

Planeringen för nästa års säsong har redan börjat, kan du avslöja något?

– Nej, det avslöjar vi inte förrän valborg nästa år. Men en sak kan jag nämna. Barnaktiviteten som vi hade i somras, "Den förtrollade trädgården", blev så lyckad så den kommer tillbaka. Då med en ny berättelse såklart.

Fåfängans höstmarknad arrangeras under söndagen.