”Där krysset är sitter en elakartad cancertumör och idag opererar vi bort den. Hoppas hoppas att verkligen ALLT kommer ut så kanske jag slipper strålning.”

Så skrev 22-åriga Renaida Braun, uppvuxen i Nyköping, på sitt Instagramkonto i torsdags. Då meddelade sångerskan att hon skulle opereras för cancer på Nya Karolinska i Solna. Den elakartade tumören sitter i halsen. Nyköpingsartisten har överösts med uppmuntrande kommentarer efter att inlägget publicerades. Många har visat sitt stöd, däribland flera andra artister som John Lundvik, Oscar Zia, Sabina Ddumba och Larz Kristerz.

”Du har redan vunnit”, skriver John Lundvik i kommentarsfältet.

Renaida, som fick sitt genombrott som 19-åring i Idol på TV4, stöttas också av tidigare deltagare i tävlingen som Sebastian Walldén, Hanna Ferm och Mariette Hansson.

”Bort med skiten. Du vinner detta”, skriver Hanna Ferm.

Instagraminlägget från sjukhuset publicerades innan operationen och där tackar Renaida för alla stärkande kommentarer som hon har fått under veckan.

"TACK, ni gjorde mig 1000 gånger starkare", skriver Renaida själv.

Via sitt skivbolag Sony har Renaida Braun avböjt att ge några kommentarer kring den tuffa situationen och låter meddela att hon och hennes familj önskar bli lämnade ifred. Renaida gick själv ut med sjukdomsbeskedet på sitt Instagramkonto förra söndagen.

"Trodde aldrig att jag som 22-åring skulle skriva att jag har fått cancer, men det har jag. Detta är mycket tufft men jag ska fan klara det. Nu vet ni – var rädda om er", meddelade Renaida då.