Det var i mitten av oktober som artisten Renaida Braun, uppvuxen i Nyköping, opererades på Nya Karolinska i Solna för att få bort en elakartad tumör i halsen.

Nu har beskedet kommit från läkarna – och det var positivt. Renaida har nu meddelat den glada nyheten på sitt Instagramkonto.

"Jaaaaaa, JAG BEHÖVER INTE STRÅLAS!!! Cancern hann inte spridas och läkarna tror att de fick bort allt. Det betyder att jag för tillfället inte behöver fortsatt vård", skriver hon.

Artikelbild

| Efter cancerbehandlingen har Nyköpingsartisten Renaida Braun fått ett positivt besked av läkarna på Nya Karolinska.

Hon förklarar vidare att hon ska kontrolleras månadsvis under en period på fem år. Om inget nytt upptäcks kommer hon därefter att bli helt friskförklarad.

"För några veckor sen visste jag inte hur det skulle sluta men skulle aldrig kunna tro att det skulle gå så här ofattbart bra!", skriver Renaida.

Från det att Renaida först berättade om sitt cancerbesked i oktober har många visat sitt stöd i kommentarsfältet på hennes Instagramsida. Både fans och artistkollegor har skickat hälsningar, däribland John Lundvik, Oscar Zia och Sabina Ddumba.

"Vet inte vad jag ska säga förutom tack. Gick igenom en så tung period i mitt liv och allt kändes så overkligt och hemskt, men sen kom ni med era fantastiska kommentarer och kärlek. Jag är så otroligt tacksam och verkligen sprudlar av glädje just nu", skriver Renaida.

Sedan glädjebeskedet kom har de glada tillropen strömmat in i ett otroligt antal i Renaidas kommentarsfält.

2018 års Idol-vinnare Sebastian Walldén skriver: "Tårarna bara rinner jag är så lycklig för din skull".

"Gud vad skönt", skriver svenska proffsboxaren Mikaela Laurén, följt av hjärtsymboler.

Sångerskan Nanne Grönvall skriver i en lång hälsning: "Älskade underbara fantastiska Renaida! Hela familjen Grönvall har tänkt på dig jättemycket under denna tid och vi är så otroligt glada över detta besked. Tjohooo! Pussar och kramar i massor!".

SN har varit i kontakt Renaidas pressansvarige som meddelar att Renaida inte vill lämna några ytterligare kommentarer.