Med singeln "Kan du förlåta?" har saker och ting börjat röra på sig för relativt nystartade popduon Indigo Warriors, baserade i Nyköping och Flen. Bandet, som utgörs av vokalisten Jennifer Perälä och multiinstrumentalisten Simon Lagerwall, släppte singeln i mitten av september.  Hittills har den klockat in på drygt 10 400 lyssningar på Spotify.

Sedan starten 2018 har bandet släppt tolv låtar, präglat av elektronisk dance, triphop och urfolksmusik, inte sällan från den samiska kulturen. "Kan du förlåta?" är första gången som Indigo Warriors släpper svenskspråkigt material.

– Vi satt och jammade en eftermiddag i studion och då kom den plötsligt bara. Det var så himla naturligt att vi skulle byta spår till svenska då, säger Jennifer.

Artikelbild

| En nysläppt singel, två låtar på gång, och livespelningar under 2020. Mycket händer för popduon Indigo Warriors.

Låten är en lågmäld och mörk skildring av en relation i förfall, full av desperation efter ett oförlåtligt svek. Men den är inte självbiografisk.

– Det har spekulerats lite om att den här låten handlar om mig och mina erfarenheter. Så är det inte. Jag har aldrig varit otrogen och fixar inte lögner, säger Jennifer.

Den närmsta tiden väntar fler släpp för bandet. Två engelska låtar är på gång innan årets slut, "Broken Paradise" och "Dreaming In a Vacuum", och nästa år siktar man på livespelningar. För Jennifer är den stora satsningen på musiken något av en revansch.

– Det här är nytt för mig, jag började sjunga för två år sedan. Det är första gången sedan tonåren, säger hon.

Då var situationen helt annorlunda. Jennifer gick i musikklass i Flen, var blyg och fick aldrig någon uppmuntran från lärarna. Det skulle i förlängningen få förödande konsekvenser.

– Det var några få som fick sjunga och jag fick aldrig riktigt chansen. Jag trodde inte jag var bra så då slutade jag sjunga. Sedan glömde jag bort sången, säger hon.

Samarbetet med Simon, som gärna håller sig lite i bakgrunden, blev den definitiva vändpunkten. Det hela är något av en cirkelslutning. De kände båda till varandra under uppväxtåren i Flen men vänskapsrelationen kom för bara några år sedan, när Jennifer kommenterade Simons musik på sociala medier. Det klickade, förklarar Jennifer.

– Det har gått så jäkla bra. Vi har lätt att kommunicera med varandra. Sedan har vi såklart haft våra meningsskiljaktigheter men då har vi kompromissat.

Var befinner sig Indigo Warriors om fem år?

– Förhoppningsvis står vi på en större scen. Då ska jag tänka tillbaka på den här tiden i vår lilla studio, och på tiden när jag trodde att jag inte kunde sjunga.