Har ni märkt av om intresset ökat för skivmässan under de här fem åren?

– Det man kan känna är väl att det pratas lite mer om det under hela året nu, att det finns förväntningar. Det är en ganska välbesökt skivmässa för att vara i så liten stad som Nyköping. Intresset är ganska stort, även utomlands. Det kommer folk hit från Polen, Tyskland och Finland.

Upplever du att intresset för vinyler fortfarande är starkt?

Artikelbild

| För femte året i rad arrangerar vännerna Magnus Börjesson och Conny Skuthälla Jonsson skivmässa på Träffen. På lördag är det dags.

– Jag tror att det har etablerat sig mer nu och är mer stadigt. I början var det kanske mer av en innegrej. Jag tror också att det lär fortsätta. Även de yngre generationerna, som är själva kärnan i skivmässan, är intresserade.

Hur såg det ut under förra årets skivmässa, var det välbesökt?

– Nja, då blev det faktiskt lite mindre. Det var ett sånt snöoväder den dagen och det inträffade trafikolyckor som gjorde att det blev en sådan omväg att ta sig hit.

Vad skulle du säga att köparna söker mest efter just nu?

Artikelbild

| Magnus Börjesson.

– Hårdrock är alltid populärt och psykedelisk 70-talsrock.

Brukar du själv kunna göra några klipp under skivmässorna?

– Nja, jag brukar inte riktigt ha ro att gå runt och kolla så noga. Det blir mer att man försöker erbjuda en bra service till besökarna.

Magnus Börjesson, som också driver butiken Albert & Herberts vinyl och retrobutik i Nyköping, arrangerar skivmässan tillsammans med vännen Conny Skuthälla Jonsson.