Vad presenterar du under din utställning?

– Det är kroppar i glas som står på podier, totalt nio skulpturer. Jag tar upp frågor om att bli satt på piedestal, att göra karriär, att vara högst upp.

Vad hoppas du att skulpturerna ska föda för tankar hos besökarna?

Artikelbild

| En av de nio skulpturer som Ebba von Wachenfeldt visar upp på Galleri Sjöhästen.

– En av skulpturerna, som jag själv tycker är jättefin, visar en torso som står på en ganska stadig piedestal och vid sidan står två andra obalanserade piedestaler. Det är fri tolkning, vill man nå upp till de obalanserade piedestalerna eller står man tryggt där man står. Det är såna tankar jag vill väcka, "nu står jag här, vill jag vidare eller inte"? 

Du har ju arbetat med glas sedan en lång tid tillbaka, vad har du har kvar att utforska?

– Det känns som att det alltid finns en fortsättning när det gäller konsthantverk och det personliga uttrycket, jämfört med bruksglas. Det har jag arbetat mycket med och det känns mer utforskat. Nu efter 60 vill jag göra mer konsthantverk, bruksglas känner jag att jag kan.

Vernissagen var i lördags, vad har du hittills fått för reaktioner från besökarna?

Artikelbild

| En av de nio skulpturer som Ebba von Wachenfeldt visar upp på Galleri Sjöhästen.

– Det har blivit väldigt roliga samtal och spännande diskussioner. Folk tyckte bland annat om mitt ord "postkarriärist" som jag använder istället för "pensionär".

Utöver Ebba von Wachenfeldt ställer också konstnären Eva-Mia Sjölin just nu ut på Galleri Sjöhästen. Hon visar måleri och grafik, bland annat detaljbilder av blommor. Utställningarna pågår fram till den 25 januari.