– Det var ju längesen jag var här på Instagram", börjar 22-åriga artisten Renaida Braun, i den video som publicerades på Instagram under söndagen.

 – Jag ska berätta varför. Det är för att jag har blivit sjuk. Jag har fått cancer, vilket suger. Nu vet ni, säger hon, och avslutar sedan inlägget med några skrivna rader.

"Trodde aldrig att jag som 22-åring skulle skriva att jag har fått cancer, men det har jag. Detta är mycket tufft men jag ska fan klara det. Nu vet ni – var rädda om er", skriver Renaida. 

Skivbolaget Sony Music har meddelat att Renaida inte vill ge några ytterligare kommentarer om situationen och att hon och hennes familj önskar att bli lämnade ifred.

I kommentarsfältet under Instagram-inlägget har stödet från fans och vänner varit stort. "Du är starkast. Tänker på dig", skriver bland annat sångaren Mariette Hansson. "All kärlek till dig. You're gonna get through this!!!! We love you", hälsar artisten LaGaylia Frazier.

Renaida påbörjade sin artistkarriär i TV4-programmet "Idol", där hon slog igenom 2016. Sedan dess har hon synts i en rad olika sammanhang. I SN har Renaida, sedan långt tillbaka, framträtt ett flertal gånger i samband med olika lokala evenemang, bland annat i Nymos uppsättning av musikalen "Annie Get Your Gun" och på senare år som en av akterna på Nyköpings festdagars stora scen. 

Efter Idol 2016, där Renaida hamnade på en sjätteplats, medverkade hon i musikalföreställningen ”Äventyret Aladdin”, och under 2018 gjorde hon sin debut i Melodifestivalen. Tävlingsbidraget ”All the feels” tog sig vidare till final via Andra chansen och landade sedan på en niondeplats. 

Renaida har även medverkat tv-programmen "Stjärnornas stjärna" och i "Fångarna på fortet", båda i TV4.