Många bekanta ansikten är tillbaka i Melodifestivalen 2020. Robin Bengtsson vann musiktävlingen 2017 och knep en femteplats i Eurovision Song Contest. Den här gången sjunger han låten "Take a chance".

Jag har saknat det här. Det är så sjukt roligt att vara med här, så kom den här låten fram och jag kände att det var lite Mellokänsla i den, säger Bengtsson.

2017 uppträdde han på ett löpband, omgiven av dansare – nu har han tänkt om.

Artikelbild

| Programledartrion David Sundin, Lina Hedlund och Linnea Henriksson.

Jag tror nog att jag kommer att vara själv på scenen, och inte göra en stor show av det, berättar han.

"Nå ut med budskapet"

I sin deltävling ställs han mot Felix Sandman, som slutade tvåa efter kompisen Benjamin Ingrosso förra året. Sandmans låt heter "Boys with emotions".

Det kommer att låta fett, det är en talande text som jag hoppas att många kan ta till sig, säger Felix Sandman.
Artikelbild

| Anna Bergendahl under SVTs presentation av nästa års artister.

Budskapet, om hur killar hanterar känslor, tycker han är viktigt.

Det är något jag har tänkt på under lång tid. Jag har alltid känt att jag velat få ner ämnet i en låt. Det är något jag har pratat om mycket i intervjuer och med vänner, nära och kära, säger han.
Artikelbild

| Felix Sandman vill nå ut med sitt budskap.

"Det var ödet"

The Mamas körade med vinnaren John Lundvik tidigare i år. Nästa år ställer de upp igen på egen hand med låten "Move".

När vi körde med John var det ödet på något vis. Vi har hittat varandra och kände att vi måste ta det vidare och göra mer, säger gruppmedlemmen Dinah Yonas Manna.

Även tidigare vinnaren Anna Bergendahl återvänder och sjunger bidraget "Kingdom come". Bergendahl vann musiktävlingen 2010 men åkte snöpligt ut i semifinalen av Eurovision Song Contest. Hon tävlade även förra året med låten "Ashes to ashes", där hon tog sig till final via Andra chansen.

Det var så himla roligt förra året, och jag är så stolt och glad och tacksam för framgångarna med "Ashes to ashes". Jag är så himla taggad på att vara med, säger Bergendahl.

En annan återvändare är Linda Bengtzing, som har deltagit hela sex gånger tidigare – 2020 blir hon den soloartist som har tävlat i Melodifestivalen flest gånger. Bidraget "Alla mina sorger" beskriver hon som en typisk Linda Bengtzing-låt.

"Alla mina sorger" låter inte så kul, men det är lite ironi, det där var alla mina sorger, bort med dem, nu har vi fest och dansar. Skit i skiten och bara njut! säger hon.

Youtube-video i låtform

Återvänder gör även skådespelaren och artisten Thorsten Flinck, som tog sig till final 2012 med bidraget "Jag reser mig igen". Den här gången ska Flinck sjunga låten "Miraklernas tid", som är en av hela tolv låtar på svenska nästa år.

Dessutom deltar Victor Crone, som representerade Estland i Eurovision Song Contest tidigare i år. Han har även tävlat i Melodifestivalen 2015.

Även Youtube-kändisen och artisten Anis Don Demina är tillbaka i musiktävlingen med låten "Vem e som oss".

Om man har sett mina Youtube-videor kan man föreställa sig den, fast i låtform, säger han.