Under fredagen, mer specifikt innan klockan 23.59, måste alla noveller till årets upplaga av SN-novellen vara inlämnade. Hittills har vi fått in många bidrag från mellan- och högstadieelever, men precis som tidigare år har antalet varit färre på gymnasiefronten. 

Nu uppmanar vi därför alla elever på gymnasiet att vända trenden. Vi är övertygade om att det finns skönlitterära ambitioner även i de högre åldrarna.

Allt information om reglerna finner du här:

TEMA? 

Mystik.

FÖR VEM?

Novelltävlingen är öppen för alla mellanstadie-, högstadie- och gymnasieelever som bor i Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnesta. Det spelar ingen roll om du går i skola på annan ort.

HUR?

Din novell får vara max 10 000 tecken lång (eller max tre utskrivna A4). Vi tar inte emot handskrivna noveller. Mejla texten till novellen@sn.se senast fredagen den 4 oktober klockan 23.59. Glöm inte skicka med namn, ålder, adress, vilken årskurs du går i och ett telefonnummer där vi kan nå dig.

PRIS?

Tävlingen delas in i tre klasser, en för varje stadium. Första pris för gymnasiet och högstadiet är 1000 kronor, andra pris 500 kronor och tredje till femte pris biocheckar. Första pris för mellanstadiet är presentkort på böcker för 500 kronor, andra till femte pris presentkort på böcker för 250 kronor. Vinnarnovellerna kommer också att publiceras i SN och på sn.se. SN-novellen arrangeras i samarbete med Akademibokhandeln i Nyköping.

JURY?

I årets jury sitter Jörgen Leidebrant, skolbibliotekarie i Nyköping, Emilia Sandberg, svenskalärare, Kajsa Kromnér, frilansjournalist, Madeleine Bäck, författare, och Tommy Johansson, kulturredaktör på SN.

FRÅGOR?

Mejla till tommy.johansson@sn.se.