Själv hann Oscar spela tillsammans med pappa i mer än tio år innan Sven-Erik Magnusson gick bort 2017.

-Jag är ju uppväxt med Sven-Ingvars, det har alltid varit som en familj vid sidan om. Det finns liksom i blodet och en sommar utan att ge sig ut och spela finns inte. Det är något mycket speciellt med utomhuskonserter i det fria.

När Sven-Ingvars kommer till Ericsbergs slott utanför Katrineholm den 4 augusti är det med sommarturnén ”Länge Leve Sven-Ingvars”.

Artikelbild

| "Länge leve Sven-Ingvars". Sommarturnén anspelar på de över 60 år orkestern hängt i.

­– Det finns en nerv i Sven-Ingvars musik som går igen i allt de gjort under de mer än 60 år orkestern funnits till. Utöver de stora hitsen de haft genom åren har jag haft förmånen att riktigt grotta ner mig i de låtar som inte blivit riktigt lika kända. Och där finns många pärlor som jag gärna vill lyfta fram.

– Självklart finns det Sven-Ingvarsfans som har stenkoll på hela låtkatalogen. Men för andra tänker jag att det kan kännas lika nytt och oväntat som för mig, säger Oscar Magnusson som började som gitarrist i bandet 2006 och nu, efter pappans bortgång, klivit fram som sångare.

Han säger att det inte var utan viss tvekan.

-Vi diskuterade mycket hur vi skulle göra, men kände att det fanns en välsignelse från både pappa och Ingvar (Karlsson som också fanns med från start, reds anmärkning) att låta Sven-Ingvars leva vidare.

Artikelbild

| Oscar Magnusson har klev fram som sångare efter tio år som gitarrist i pappas band.

Hur publiken skulle reagera var däremot ett frågetecken.

– Men det har visat sig att vi mötts av överöppna famnar.

Efter sommar följer höst och den 15 oktober är det premiär på Cirkus i Stockholm för nästa turné som fått namnet ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt”.

Vid det laget har Oscar Magnussons andra stora projekt stängt igen för säsongen. I Borgvik utanför Karlstad driver han konsthallen Sliperiet i en jättelokal som tidgare inrymt ett träsliperi och en massafabrik.

- Det är faktiskt Värmlands största konsthall, säger Oscar Magnusson som alltid haft ett stort konstintresse och i sommar ställer ut bland annat Maria Vildhjärta Westerberg, Lena Granefelt, Assa Kaupi och Emma Hartman.