Vad kommer ni bjuda publiken på?

– Det blir i princip julmusik, julen varar ju ända till fastan. Vi hade ju nyligen en konsert på Culturum så vi kommer köra några låtar från det programmet, samtidigt som vi tagit in lite nya låtar. Det blir både svenskt och engelskt. 

Några exempel?

Artikelbild

| Såhär såg det ut när Nyköpings Kammarkör höll sin årliga julkonsert på Culturum i mitten av december.

– Vi kommer naturligtvis köra några standardnummer, "Jul, jul strålande jul" bland annat. Sedan har vi en brittisk låt som heter "The Marvelous Birth". Den och även en svensk låt som heter "Decembernatt" kommer också få pianokomp.

Dirigenten Jacob Mølgaard Laustsen är relativt ny, vad har han betytt för kören?

– Vi upplever honom som väldigt mångsidig och professionell. Han kan många stilar och leder kören på ett trevligt sätt med mycket humor. Det känns som ett lyft. Flera medlemmar som varit borta har också valt att komma tillbaka. 

Vad skulle du säga är utmärkande för just Nyköpings Kammarkör?

– Vi försöker ju hålla en hög kvalitet så det ställs lite krav på de som är med, inte minst vad gäller att kunna läsa noter. Det kan alla. Många jobbar också med musik i yrkeslivet, som musiklärare till exempel.

Om man blickar framåt, vad händer för kören under 2020?

– Vi har en konsert i månadsskiftet mars/april, en vårkonsert. I regel så har vi runt fyra konserter om året, plus julkonserten, och det siktar vi på även i år.

Trettondagskonserten ges i Alla Helgona kyrka under måndagskvällen.