Nästa vecka är det dags för nästa premiär i det lokala revyutbudet. Då är det Trosarevyn som står på tur med sin föreställning "Mot höga höjder", den åttonde revyn i ordningen som sällskapet presenterar.

Och det är en stärkt ensemble som ställer sig på scen i Tomtaklintskolans aula i mitten av januari. Förra årets revy blev en succé där publiken räknade drygt 980 personer över hela spelperioden. Det innebar publikrekord. Enligt Trosarevyn kommer årets revy inte bli sämre, tvärtom. Christer Wigström, mångårig medlem i sällskapet, skräder inte orden.

– Ser man till de nummer som vi kommer framföra så tror jag aldrig att det har varit så bra som i år. Personligen tycker jag att det är den bästa revyn jag har varit med i under de 19 år som jag har stått på scen, säger han.

Artikelbild

| Christer Wigström tror att årets Trosarevy kan bli den bästa någonsin.

Christer Wigström lyfter fram det gångna årets händelser som en av anledningarna, där uppslagen har varit många. Donald Trumps många utspel nämns som ett exempel, likväl som klimatfrågan och rättegången kring rapparen ASAP Rocky. Dessutom har man vid sidan av de egenskrivna numren köpt in nummer från andra revysällskap, sketcher som vunnit pris i Revy-SM.

– Vi kommer bland annat bjuda på ett nummer om flyget där man får följa två herrar som kommit upp en bit i ålder. De får inte gå i pension utan är tvungna att flyga. Det grundar sig ju i att man hela tiden flyttar fram pensionåldern, säger Christer Wigström.

Vad kommer ni beröra för lokala händelser?

– Vi kommer bland annat ta upp diskussionen om höghusbyggena i Trosa där folket hellre ser att man behåller idyllen. Där kommer Daniel Portnoff få sig en släng av sleven. Sedan kommer vi också ta upp Lövsta, som man tvärstängde, och grillkvällarna i hamnen.

Att man blandar både lokala och rikstäckande händelser i repertoaren är utmärkande för Trosarevyn, förklarar Christer Wigström, som ogärna klassificerar Trosarevyn som en utpräglad lokalrevy.

– Det får vi både ris och ros för. Folk utifrån, till exempel från Nyköping och Gnesta, tycker det är kul att vi berör rikshändelser medan Trosaborna vill ha mer lokalt. Men vi tycker det kan vara lite svårt. Våra politiker är lite tysta och gör inte så mycket väsen av sig.

"Mot höga höjder" har premiär lördagen den 18 januari och ger totalt åtta föreställningar fram till den 8 februari.