De vill satsa på ett plusboende i Oxelösund

En bit av medelhavet – i Oxelösund? Det kan bli verklighet, då Bovieran hoppas få bygga ett nytt seniorboende i staden.

Bovierans seniorboende i Nyköping.

Bovierans seniorboende i Nyköping.

Foto: Jens Alvin/Arkivbild

Oxelösunds kommun2019-11-18 17:22

Den 27 november kommer kommunstyrelsen i Oxelösund att behandla ett förslag om att tilldela bostadsbolaget Bovieran AB en markanvisning för byggnation. Marken som Bovieran vill bygga ett seniorboende på är vid Vallsund, med närhet till Ramdalens sportcenter. Jeanette Öhman är affärsutvecklare vid Bovieran. Hon säger att det finns flera olika anledningar till att de har lockats till Oxelösund. 

– Dels för dess närhet till Nyköping, men även för dess närhet till vattnet. Vi bygger ju 55+ boenden och i dagsläget finns det en brist på denna typ av boenden i Oxelösund. 

Just nu är det planerat för 36 nya bostäder för människor som är 55 år och äldre. Bovieran har redan idag ett seniorboende i Nyköping. Företagets bostäder är kanske mest kända för sina inglasade trädgårdar, som har fått inspiration från sydligare breddgrader. 

– Vi bygger våra hus runt en vinterträdgård som har medelhavsklimat. Trädgården för det planerade bygget är på 700 kvadratmeter och inbjuder både till samvaro och gemensamma aktiviteter året om, säger Öhman. 

Kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson (S) ser positivt på att Bovieran vill satsa på ett seniorboende i Oxelösund. 

– Vi tror att boendet kommer att tilltala både oxelösundsbor och inflyttare som söker ett bekvämt och annorlunda boende med närhet till service och en underbar havsnära natur, säger hon i ett pressmeddelande. 

Karta: Vallsundsvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!