Under ceremonin hölls det inledningsvis tal och det bjöds på fika medan man kunde kika på ritningar för det kommande bygget.

Den nya sporthallen vid Hagstumosse i Gnesta har försenats flera gånger. Först överklagade boende i närheten detaljplanen. När kommunen så småningom fick rätt blev det problem med Gnesta förvaltnings AB:s upphandling.

– Äntligen, verkligen äntligen börjar bygget, säger kommunalrådet Ann-Sofie Lifvenhage (M), och fortsätter:

Artikelbild

Under ceremonin talade Johan Rocklind(S), ordförande i kommunalstyrelsen, kommunalråd Ann-Sofie Lifvehage(M) och Håkan Ekström(C), oppositionsråd.

– Det var tre år sedan vi satte oss ner och på allvar började prata om det här. Vi vill att det ska finnas förutsättningar att röra på sig i Gnesta. Vi ser att kommunen växer och som läget är nu räcker inte halltiderna till för föreningarna. Här kommer det finnas utrymme för föreningar att expandera. Med en aktivitetshall skapar man också en naturlig plats för gemenskap i kommunen. Dessutom kommer det finnas femhundra läktarplatser.

Kommunalrådet Johan Rocklind (S) är lika positiv.

– Det här känns jättekul, det här har länge varit en viktig fråga för oss. Vi har brottats politiskt för att få till en ny sporthall i flera år. Så det känns fantastiskt roligt att äntligen få komma i gång med ­bygget, säger han.

Markarbetet har redan pågått en tid. Men nu startar hallbygget. Arbetet kommer pågå i cirka ett år.

Artikelbild

Håkan Ekström (C), oppositionsråd, är även väldigt nöjd med platsen för bygget.

– Platsen är idealisk, för i framtiden vi vill bygga en simhall här bredvid. Nu finns utrymmet och möjligheten. Det gäller att vara framsynt, säger Ekström.

Artikelbild

Fritidschefen Malin Broqvist var också på plats.

– Det har varit en bumpig färd och det har tagit alldeles för lång tid. Den här hallen är väldigt efterlängtad. Det kommer frigöra halltider och ge mycket utrymme för verksamheter och föreningar, säger Broqvist.

Artikelbild

Sporthallen beräknas stå klar i början av 2020.