De som passerar tunneln under järnvägen vid tågstationen i centrala Gnesta under kväll eller morgon har säkert lagt märke till att ljuset i tunneln varit släckt sedan i måndags. 

Att passera en mörk och oupplyst gångtunnel kan kännas lite läskigt, och det är flera som hört av sig till kommunen för att felanmäla det som skett. 

"Nattsvart!", skriver en person, "obehagligt att gå/cykla där", skriver en annan. 

Förutom gångtunneln har även gatubelysning i Frönäsområdet kring Margretedalsvägen varit släckt. 

Patrik Andersson är gatuchef i Gnesta kommun. Han berättar att kommunen har ett avtal med Vattenfall, de är belysningsförvaltare i Gnesta och sköter alltså gatlyktor och dylikt. 

– Vad gäller gångtunneln håller Vattenfall på och felsöker, men vi vet inte riktigt vad problemet är än. Troligtvis kan det röra sig om någon säkring i centralen, men jag törs inte säga säkert vad problemet är, säger han.

Vad gäller problemen med gatubelysningen i Frönäsområdet vet man däremot vad som skett.

– Där är det strul med själva tiduret som tänder och släcker belysningen. Tydligen har tiduret ställt om sig själv och börjat tända belysningen väldigt tidigt på eftermiddagen, för att sedan släcka den väldigt tidigt på morgonen. De har tagit med ett nytt tidur och ska se om de kan laga det gamla eller om de behöver byta ut det, säger Patrik Andersson, och fortsätter:

– Vi är medvetna om problemet och jobbar på att lösa det.