Ny prislapp på Solbacka: 23 miljoner

Solbackas ägare sänker utgångspriset på fastigheten till 23 miljoner kronor, och hoppas med det att försäljningen ska ta ny fart.

Tidningen har tidigare rapporterat om att boende kring Solbacka är bekymrade över de anrika byggnadernas förfall.

Tidningen har tidigare rapporterat om att boende kring Solbacka är bekymrade över de anrika byggnadernas förfall.

Foto: Henrik Norling

Gnesta kommun2019-11-15 13:30

Det var på våren 2017 som Solbacka dök upp på Hemnet första gången. I annonsen talades det om en "sagolik Sörmlandsmiljö", men prislappen på 35 miljoner kronor för den gamla internatskolan tycks ha varit för högt.

Om man ska tro ägarna har man dock varit nära en försäljning flera gånger. I flera fall ska affären till slut ha stupat på ett något för långt avstånd till Stockholm.

– Vi har haft många intressenter, både stora kända byggare och en del mindre aktörer. Jag har själv varit med om 15 besök med spekulanter, säger Lars Nilsson-Dag, som sitter i styrelsen för bolaget Solbacka fastigheter AB.

Enligt honom har det bland annat förts diskussioner med både skolor och museum om att på olika sätt ta vara på fastigheten på ett nytt sätt, men inga idéer har alltså nått hela vägen in i mål.

Fjolårets diskussioner om att bygga ett stort antal nya bostäder på Solbackaområdet är numera skrotade, berättar Lars Nilsson-Dag.

– Vi hade en känd arkitekt med oss, men det var inte ett bra försök. Det borde vi väl ha begripit från början. Vi har full förståelse för att kommunen avslog det förslaget.

Nu är i stället planen att blåsa nytt liv i försäljningen av Solbacka, genom nytagna bilder på området och en betydligt lägre prislapp: 23 miljoner kronor.

– Vi kommer att göra ett nytt försök att sälja Solbacka, med en nystart i januari, säger Lars Nilsson-Dag, som själv studerade på Solbacka på 70-talet, strax innan skolan lades ned.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!