Ända sedan 2011 har PRO:s kör i Stjärnhov repeterat hemma hos Ronny Löfgren, kantor i Hölö Mörkö församling, som också har agerat körledare ideellt. Men nu går snart flyttlasset och den 18 man starka, fyrstämmiga kören letar därför med ljus och lykta efter en ny körledare.

– Vi kommer kanske aldrig hitta någon lika bra, men kanske någon som är väldigt duktig ändå, säger Inger Evensen.

Hon beskriver kultur- och föreningslivet i Gnesta som väldigt välmående, inte minst på musikfronten. Men det är lätt att ta alla aktiviteter för givet, det krävs att någon håller i trådarna också. Utan en ny körledare riskerar kören, som fick hembygdsföreningens pris "Kulturtusingen" förra året, att tyna bort.

Artikelbild

| Örjan Björkdahl och Gunilla Lindahl spelar Rummikub på föreningshuset i Stjärnhov.

– Det betyder ju jättemycket för oss. Man håller sig ung med hjälp av sången, det är bra för lungorna, säger Inger Evensen.

När tidningen träffar henne har hon just avslutat ett square dance-pass på föreningshuset i Stjärnhov. Medan dansarna packar ihop kommer nästa gäng in i lokalen. Det ska spelas kort och brädspel, och Inger tar själv plats vid bridgebordet.

Att säga att föreningslivet i Stjärnhov blomstrar är ingen överdrift.

– Ja föreningslivet är ganska aktivt här. Det är ju viktigt att det finns platser där man kan träffas, säger Gunilla Lindahl som brukar vara med på spelträffarna.

Artikelbild

| Bridge är naturligtvis populärt på spelträffarna i Stjärnhov.

Hon vill också lyfta fram vikten av lokala fritidsaktiviteter.

– Vi ser det här lite som en studiecirkel där man ska kunna prata om livet.