Rörd och överraskad Funkisprismottagare

Gunilla Bränström blev helt tagen på sängen när hon överraskades med årets Funkispris.

En glad och rörd Gunilla Bränström, till höger, tog emot årets Funkispris av HSO-kommitténs Kerstin Landin.

En glad och rörd Gunilla Bränström, till höger, tog emot årets Funkispris av HSO-kommitténs Kerstin Landin.

Foto: Maja Edsö

Gnesta kommun2019-11-11 14:23

Funkispriset delas ut av HSO, Handikappföreningarnas samarbetsorganisation, och man passade på att överraska pristagaren under ett möte av kommunens penionärs- och omsorgsråd. 

– Nä men nää, nu skojar ni! Jag kan inte säga annat än tack, säger Gunilla Bränström när hon får ta emot diplom, blommor och en symbolisk gåva i form av en glasängel. 

Beslutet att ge Gunilla priset var enhälligt. I motiveringen nämndes både hennes mångåriga arbete som chef för äldre-, handikapp- och omsorgsförvaltning, och hennes engagemang som senior i frågor om äldrevård och tillgänglighet. 

På den klassiska frågan om hur det kändes att få priset, skrattade hon.

– Haha, ja, jag är ju ingen idrottsvinnare. Det här känns större tycker jag. Det är fantastiskt att de uppfattar mig på det här viset, säger hon.

Var kommer ditt engagemang ifrån?

– Ja, var kommer det ifrån...Dels handlar det om mitt yrkesval, men det handlar om tillfälligheter också. När Gnesta skulle bli en egen kommun fick jag frågan om jag kunde tänka mig att bli chef för äldre- och handikappförvaltningen, och som ni vet svarade jag ja, efter att ha frågat medarbetare om de kunde tänka sig mig som chef, säger hon, och fortsätter:

– Sedan var intresset fött. Sedan jag slutade jobba har jag försökt göra vad jag kan i de här frågorna, det är roligt att ha en uppgift. 

Medlemmarna i HSO-kommittén beskriver Bränström som påläst, men också som en som kan ta strid för det hon tror på.

– Ja, man får inte ge sig. Man får vara lite som en blåslampa på kommunen ibland, säger Bränström. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!