– Det är nästan overkligt, det stöd vi har fått. Man får vara lite osvensk och bara tacka och ta emot, att säga "inte ska väl jag" gör man inte i det här läget, säger Matthias där han sitter vid köksbordet. 

I köket finns lite stök kvar efter morgonens frukost. I vagnen utanför sover minstingen Millie, runt 10 månader, sin förmiddagslur. Det var i samband med förlossningen som Mimmi gick bort. 

– Hon fick en propp i lungan, och gick bort helt oväntat och plötsligt. Från att vara två och göra allt tillsammans var jag ensam och skulle ta hand om allt själv. 

Han känner att han i tv-programmet Sofias änglar, som sändes den 12 februari, har berättat allt om sorgen och förlusten. Det var inte helt lätt, programmet "grottar ner sig" i känslorna, berättar Matthias.

– Det var min bror som anmälde mig och när jag fick höra det kände jag mig tveksam. Det kändes konstigt att liksom fläka ut sig. Men jag behövde ju hjälp, och jag är jättetacksam för det som de gjort för oss. I sina intervjuer hittar de punkter där man är sårbar, men så funkar programmet. Nu efteråt känns det skönt, nu vet alla, det är liksom tydligt för alla, och folk känner inte att de behöver tassa omkring det längre, säger Matthias, och berättar att precis i början kunde han märka att folk var lite obekväma kring honom.

– När man stötte på folk på stan märkte man att de var obekväma och nästan vek undan lite. Jag tror de var rädda att säga fel. Men efter programmet är det jättemånga som skickat meddelanden på Facebook och Insta, som skickar kärlek och styrka. 

Programmet byggde om hans lilla tvättstuga till skafferi, fixade ett rum till en av tjejerna och ett lekrum, byggde en ny tvättstuga och bytte värmesystem.

– De satte också upp staket runt hela tomten, så nu kan barnen vara ute och leka fritt i sommar.

Förutom programmet har Matthias och flickorna också varit föremål för insamlingar. Matthias är ett stort Liverpoolfan, och LFC-podden startade en insamling.

– De hörde av sig, för de kände att de vill hjälpa till. Och det gick betydligt bättre ände de trott. De hoppades få in 20000 på en månad, men fick in 60000 på bara fem timmar. Jag ska få ta med två bröder och åka på en match, och ska också få ta med tjejerna till Astrid Lindgrens värld i sommar. Dessutom blev det pengar över som jag skänker till Hjärt-lungfonden i Mimmis namn. 

Matthias blev även överraskad av SSK, som han också hejar på. 

– De gjorde en insamling där jag fick säsongskort, presentkort till badhuset och pengar i souvenirbutiken. Jag var inte alls beredd på det, men är otroligt tacksam. 

Så vaknar Millie i sin vagn. Matthias går ut och hämtar henne. Hon kommer inte minnas sin mamma. Mellanflickan Tilia, drygt 2 år, kanske kommer ha något minne. Äldsta flickan Saga, 5 år, pratar ofta om mamma.

– Hon pratar om Mimmi varje dag, det är fina saker, minnen av vad de brukade göra tillsammans. Förut var hon ledsen varje gång hon gjorde det, men så är det inte längre, det har släppt. Nu sover de bra alla tre också, det är nästan overkligt bra. 

Dagarna går i ett för Matthias, och just nu känns det bäst att ha något att syssla med. En slags vardag har infunnit sig efter den första kaosartade tiden.

– Det är skönt att ha något att göra, att sitta i soffan och titta i taket funkar inte. Att ha saker som Liverpoolresan att se fram emot betyder mycket.