Annelie Salonen är född och uppvuxen i Nyköping och är sedan en tid tillbaka bosatt i Bränn-Ekeby. Med en bakgrund som instruktör och personlig tränare på gym har träningen varit en central roll i hennes liv.  De senaste fem åren jobbar hon i egen regi och har i tre års tid drivit Heat MediSport. Från och med januari har hon flyttat verksamheten från Crossfit Solid till en lokal i Odd Fellow-huset. 

– Jag har jagat lokaler i tre år och det här är fjärde lokalen jag har. Jag har varit byggherre, snickare och designer i den här lokalen, säger Annelie Salonen. 

Heat MediSport satsar på värmemedicinsk träning och har en sal med infraröd värme där olika träningsklasser ges. Förutom det driver Annelie Salonen också ett gym i en sjöbod utanför Nyköping och två gånger per år anordnar hon också träningsresor. 

Artikelbild

| I januari öppnade Heat Medisport i Odd Fellow-huset.

– Jag gillar unika och annorlunda saker. Det finns bara sex infraröda hallar i Sverige och att någon har en sjöbod som ett gym har inte hänt innan. 

Tanken med passen är att träningen och den infraröda värmen ska få deltagarna att må bra. För den som har sjukdomar som reumatism, fibromyalgi eller hudsjukdomar så kan värmen lindra. Det finns olika typer av yoga och träning för att passa alla behov. Annelie har särskilda rehabpass för personer som behöver ett lugnare och anpassat pass. 

– Alla som kommer får göra det som passar individuellt och jag älskar att jobba så.

Ett av hennes framtida mål är att passen ska kunna komma in i landstingsavtalen och kunna hjälpa patienter. 

Artikelbild

| Annelie Salonen visar upp en yogaposition.

– Jag tycker det borde finnas mer öppenhet när det finns något som är så bra för många sjuka. Jag vill nå de som är sjuka. 

Valet att anordna träningsresor gjorde Annelie för att hon ville hjälpa de som i dagsläget inte kan åka på träningsresor på grund av den höga kostnaden. 

Artikelbild

| I Yogasalen är belysningen dämpad för att skapa en lugn och harmonisk miljö.

– Hela idén kom av att folk inte har råd att åka iväg. Man åker dit och jag levererar träningen på plats med ett schema och instruktörer och alla har valt sina egna hotell och flyg för att anpassa plånboken. 

Som personlig tränare har Annelie haft ett fokus på att hjälpa de med funktionshinder. 

– Jag har nog alltid gillat att hjälpa andra. Jag har haft fokus på handikappade som personlig tränare. Hos mig har man inte kunnat köpa personlig träning för att komma i bröllopsklänningen utan det är om du har något funktionshinder.