Fler anhållna efter misshandeln på Esplanaden

Ytterligare två unga män är anhållna misstänkta för den grova misshandeln i Oxelösund den 8 november.

- Vi jobbar för att få en trygg miljö för ungdomarna, säger kommunpolisen Nina Gual.

- Vi jobbar för att få en trygg miljö för ungdomarna, säger kommunpolisen Nina Gual.

Foto: Ann-Katrin Drevfjäll

Nyköpings kommun2019-11-18 21:09

De två var anhållna i sin utevaro och hämtades in till förhör under söndagen respektive måndagen. Tre personer är häktade sedan tidigare. Totalt är nu fem personer frihetsberövade. De senast anhållna är födda 2001 respektive 2002. 

– Utredningen går framåt. Vi har hållit många förhör och har bra vittnesuppgifter. Men vi har fler personer att höra och utredningen är fortfarande i ett känsligt läge, säger kommunpolisen Nina Gual.

Ett trettiotal personer ska ha varit inblandade i det stora bråket på Esplanaden då en man i 45-årsåldern skadades allvarligt i benet av någon form av stickvapen. 

– Det kan eventuellt finnas fler målsägare, det är något vi undersöker när vi genomför förhören, säger Nina Gual.

Polisen har tidigare bekräftat att det finns kopplingar mellan storbråket i Oxelösund och oroligheter på Nyköpings gymnasium. Polisen har flera gånger kallats till skolan efter att elever hamnat i slagsmål. Den senaste tiden ska det dock ha varit lugnt på skolan.

Polis, skola, socialtjänst från Nyköping och Oxelösund och kommunens säkerhetssamordnare har haft flera möten för att samordna insatserna. 

– Det är inte bara polisen som ska öka sin patrullering. Det behövs också ökad närvaro av vuxna i skolmiljön. Vi har ett bra samarbete runt det. Vi samlas för att behålla en trygg miljö för ungdomarna.

 Polisen var på Gripenskolan under måndagen.

– Vi för en dialog om hur vi på bästa sätt kan ha en naturlig närvaro i skolan och närområdet, säger Nina Gual.

Motiven till den grova misshandeln och bråken på skolan är inte helt klarlagda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!