Flygbussarna kommer att få en ny ägare

Flygbussarna kommer att säljas i början av 2020. Det bekräftade Transdev Sveriges kommunikationsdirektör Eva Tiséus på tisdagen.

Flygbussarna kommer att säljas nästa år. Det har Eva Tiséus på Transdev Sverige bekräftat.

Flygbussarna kommer att säljas nästa år. Det har Eva Tiséus på Transdev Sverige bekräftat.

Foto: Sandra Nordin och Flygbussarna (montage)

Nyköpings kommun2019-11-19 16:55

I dagsläget går Flygbussarna mellan flera svenska flygplatser, däribland Skavsta och Arlanda. Transdev Sverige har ägt bolaget sedan 2007, men nu har ägarna valt att låta en ny köpare ta över verksamheten. Flygbussarna ska enligt uppgift ha varit en lönsam del av Transdev Sveriges verksamhet. 

– Jag kan bekräfta att det bara gäller Flygbussarna och att affären väntas vara klar i början av 2020, säger Eva Tiséus, kommunikationsdirektör på Trandsdev Sverige. 

Hon uppger att bolaget har omkring 350 chaufförer, men kan inte specificera hur många som arbetar på Skavstadepån. Anledningen till försäljningen är att de nuvarande ägarna vill satsa mer på upphandlad trafik som vänder sig till andra företag, istället för kommersiell trafik.

– Under året har vi sålt flera verksamheter runt om i världen som vänder sig direkt mot slutkonsument. Nu kommer vi att satsa på det här istället, säger Eva Tiséus. 

Kommer det innebära några förändringar för personalen?

– Det finns ingen anledning till oro eftersom det inte blir några personalneddragningar i samband med det här. Bolaget kommer att överföras till den nya ägaren om köpet går i lås.

Vem den nya ägaren förväntas bli vill Eva Tiséus inte svara på förrän processen har haft sin gång. 

Varje år har Flygbussarna omkring 5,2 miljoner resenärer. Förutom Skavsta och Arlanda trafikerar bussbolaget även Landvetter, Malmö/Sturup och Västerås flygplats, samt Visby flygplats under sommartid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!