Händelsen inträffade tidigt på tisdagsdygnet, vid klockan 03.30, i centrala Gnesta. Enligt anmälan har kvinnan observerat flera personer som utförde någon form av skadegörelse mot en bil. Det var i samband med att hon gick fram för att prata med personerna som någon gick till våldsam attack och slog en glasflaska i huvudet på henne.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, började blöda efter överfallet och var eventuellt medvetslös en kortare stund. När polis och ambulans kom till platsen var kvinnan, och en krossad ölflaska kvar.

Förutom de fysiska skadorna chockades kvinnan efter händelsen. Och på grund av sitt omtöcknade tillstånd kunde hon bara lämna kortfattade uppgifter till polisen kring överfallet, innan hon fördes till sjukhus med ambulans.

De uppgifter som polisen ändå fick på plats gör gällande att det var två eller tre personer som befann sig vid bilen, men inte så mycket mer kring signalement eller liknande.

Överfallet utreds som misshandel men brottsrubriceringen kommer troligtvis att ändras till grov misshandel.

– Vi kommer att hålla förhör med kvinnan för att se om hon kan berätta lite mer, säger Mikael Larsson, förundersökningsledare vid Nyköpingspolisen.