Fullsatt möte om nya härbärget

Stämningen var upprörd och frågorna var många när Nyköpingsborna fick ställa sina frågor till Eskilstuna Stadsmissions ledning.

Många Nyköpingsbor ställde frågor till Tomas Lindroos, direktor vid Eskilstuna Stadsmission under informationsmötet om deras nya verksamhet.

Många Nyköpingsbor ställde frågor till Tomas Lindroos, direktor vid Eskilstuna Stadsmission under informationsmötet om deras nya verksamhet.

Foto: Carolin Ericson

Nyköpings kommun2019-11-15 07:32

Under torsdagskvällen hade Eskilstuna Stadsmission bjudit in till ett öppet informationsmöte om det nya härbärget och dagverksamhet som ska öppna på Brunnsgatan 35 i januari. 

Lokalen i Alla helgona församlingshem var full till sista stolen och stämningen var från och till upprörd. 

Frågorna var många och berörde bristen på information,  oro över vilka människor som kommer att stå utanför byggnaden när barnen går till skolan, har man gjort någon riskanalys, kommer det bli oroligare på platsen, varför ingen annan lokal? 

Tomas Lindroos, direktor vid Stadsmissionen informerade inledningsvis om verksamheten, presenterade personalen och berättade om hur bra deras verksamhet fungerar i exempelvis Eskilstuna. 

– Vi jobbar professionellt och kvalitetssäkrat för att hjälpa människor som lever i utsatthet och hemlöshet, det kommer precis som i Eskilstuna vara vårt uppdrag här i Nyköping. Vår erfarenhet är att det blir lugnare på den plats där härbärget ligger eftersom vi har personal på plats dygnet runt, 365 dagar om året, svarade Lindroos.

Lindroos informerade om att härbärget troligtvis kommer att öppna i början av februari 2020 och att man kommer att öppna en dagverksamhet i en tillfällig lokal i januari. 

Vidare berättade han att de gjort en noggrann riskanalys och att skolledningen varit inkopplad.

–  Nej det stämmer inte, skrek några besökare på mötet och Lindroos tystnade.  

Flera av besökarna uttryckte samtidigt sin tacksamhet för att ett härbärge öppnar i stan men frågetecknen och oron var tydlig bland besökarna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!