I Tystberga firas nationaldagen traditionsenligt i bygdegårdsparken med lotteri, korvgrillning och tårtparad med start klockan 13. Alla har möjlighet att komma med en tårta för att få bedömning och diplom. Pengarna från dagen går till Victoriafonden.

Är du sugen på en lite mer fartfylld aktivitet så startar Gästabudsrundan klockan 10.00 vid Automobilsällskapets lokal på Skavsta. Veteranbilar med minst 30 år på nacken kan delta under den cirka åtta mil långa rundan. Vid målgången samlas bilar för prisutdelning och Swingorkestern Havsbandet underhåller.

I Stigtomta firas det med flagghissning, högtidstal av Henrik Rudsäter och underhållning av Stigtomta fritidskör och elever från Kulturskolan. Firandet sker vid OK Hällens klubbstuga, också känd under namnet Friluftsgården.

Artikelbild

| Nationaldagsfirande vid Nyköpingshus.

På Jogersö i Oxelösund blir det tal och underhållning. Lionståget kör från Järnvägstorget, kultur- och ungdomsstipendium ska delas ut. Under dagen kommer det även vara en medborgarcermoni där Kommunfullmäktiges ordförande i Oxelösund Linda Hägglund hälsar nya medborgare välkomna.

I Gnesta, närmare bestämt Frustuna hembygsgård blir det bland annat folkdansuppvisning, teaterstig för yngre barn, lotter och självklart fika. För den som ännu kikat inne i Gnesta Kalles museum så är det öppet.

Trosakören och Musikkåren underhåller på Garvaregården i Trosa. Där blir det även stipendieutdelning och traditionsenlig fanborg från torget klockan 17.00.

I centrala Nyköping blir 6 juni en fullspäckad dag. Konsert mitt på Stora torget av Sörmlands Musikkår vid 15.30. Vid Nyköpingshus är det tipspromenad mellan 13-15.30. I hamnen har Kustbevakningen öppet skepp på förmiddagen och för de lite mer tävlingsinriktade så är det beachvolleybollturnering vid beachvolleyplanerna. På dansbanan är det uppvisningar och prova-på bland annat linedance.

Artikelbild

| Veteranbilar som är minst 30 år gamla får delta i Gästabudsrundan.

Klockan 16.00 startar Nationaldagsfirandet på Vallarna med bland annat tal av författaren David Lindén. Där ska det även delas ut en hel rad med stipendier från bland annat Nyköpings hembygdsförening och Rotary Nyköping. Konferencier är Pär Lilja, kanske mest känd från att vara linjeansvarig för Musikerlinjen på Nyköpings Folkhögskola.