Kommunens svar: "Vi får ett tryggare centrum"

Härbärgets centrala läge ligger helt i linje med kommunstyrelsens önskemål. Det menar socialnämndens ordförande Marjo Gustafsson (S).

Marjo Gustafsson, ordförande i socialnämnden.

Marjo Gustafsson, ordförande i socialnämnden.

Foto: Therese Jansson

Nyköpings kommun2019-11-14 06:29

Jakten på lämpliga lokaler för Stadsmissionens nya härbärge och dagverksamhet var den stora knäckfrågan och processen drog ut på tiden, innan man nyligen bestämde sig för Brunnsgatan och den tidigare biografen Grand.

– Vi har haft en lång dialog med Nyköpings kommun om valet av plats, har Tomas Lindroos, direktor på Eskilstuna stadsmission tidigare sagt till SN.

Tidningen har ställt flera frågor kring valet av plats för den nya verksamheten till socialnämndens ordförande i Nyköpings kommun, Marjo Gustafsson (S), som svarar via mejl.

"Stadsmissionen som kommer att ha verksamhetsansvar har tittat på olika alternativ på läget, och tecknat avtal på fastigheten.", skriver hon.

Enligt det beslut som kommunstyrelsen tagit kring samarbetet med Stadsmissionen så ska härbärget också ha en central plats i Nyköping. I förra veckan skrev kommunalråden Urban Granström (S), Martina Hallström (C) och Marco Venegas (MP) en insändare i SN där man bemötte delar av den kritik som kommit den senaste tiden, gällande tryggheten i området. 

Kommunalråden pekade istället på fördelarna med ett centralt läge och skrev att "erfarenhet tvärtom visar på att tryggheten ökar på platser där den här typen av verksamheter startar."

Marjo Gustafsson ger ett liknande svar:

"Vår uppfattning är att vi får ett tryggare centrum. Otrygghet skapas snarare när socialt utsatta inte har någonstans att ta vägen.", skriver hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!