Kvinna levde i terror – sköts med elpistol

Kvinnan har berättat hur hon utsattes hon för våld dagligen och inte fick gå på toaletten. Nu åtalas hennes man för grov kvinnofridskränkning.

Mannen misstänks ha skjutit kvinnan med ett elchockvapen när hon låg och sov. Här en bild på polisens elchockvapen.

Mannen misstänks ha skjutit kvinnan med ett elchockvapen när hon låg och sov. Här en bild på polisens elchockvapen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Nyköping2019-11-13 17:02

I början på oktober larmades polisen om en misshandel i Nyköping. Enligt anmälan hade en kvinna fått ett knytnävsslag i ansiktet av sin man i parets gemensamma bostad.

Mannen greps och senare häktades han. I förhör berättade kvinnan att misshandeln inte var en engångsföreteelse utan det senaste av ett av en lång rad övergrepp. Under sommaren och hösten hade hon utsatts för våld av sin man nästan dagligen. Mannen hade knäat henne och nypt henne i brösten och placerat sitt kön i hennes mat, berättade kvinnan.

Enligt åtalet började terrorn ännu tidigare. Redan i mars 2008 ska mannen ha skjutit kvinnan med ett elchockvapen när hon låg och sov. Attacken ledde till att hon blev medvetslös och fick kramper. Förutom att mannen är åtalad för att ha använt vapnet mot kvinnan, så är han även misstänkt för ringa vapenbrott.

– För att ha ett elchockvapen måste man ha tillstånd, säger åklagare Sara Axelsson och berättar att ett åtal också är att vänta vad gäller vapeninnehavet.

Mannen åtalas dessutom för att ha hällt en öl över kvinnan när de var på en krog i Nyköping, för att ha kastat en kniv mot henne och för att vid upprepade tillfällen ha hindrat henne för att gå på toaletten.

Mannen åtalas även för att ha misshandlat och ofredat kvinnans son. Åklagarens bevisning består bland annat av en lång rad vittnen.

Hur ställer sig mannen till anklagelserna?

–  Jag kan inte säga mer än att han nekar till brott, säger Sara Axelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!