Många diskussioner på Tillväxtdagen

Under lördagen fick besökare diskutera jobbmöjligheter med företag i Nyköpings och Oxelösunds näringsliv.

50 utställare diskuterade jobb och utbildning på mässan.

50 utställare diskuterade jobb och utbildning på mässan.

Foto: Amanda Ekblad

Nyköpings kommun2019-10-19 16:44

På Tillväxtdagen i Rosvalla ställde ett femtiotal företag ut. Ett av företagen som deltog för att försöka rekrytera nya medarbetare var byggföretaget Peab. 

– Det är ett utmärkt sätt att kunna marknadsföra oss. Vi jobbar mycket med att försöka få framförallt tjejer som vill jobba på Peab. Det har funnits lite intresse på mässan och vi hoppas att det är fler och fler som kommer under dagen, säger Jennifer Johansson.  

Linus Nylund som går i gymnasiet var en av mässans besökare. Han såg mässan som en möjlighet till att få kontakt med företag i näringslivet. 

– Jag ska precis starta upp ett UF-företag och då tänkte jag att det kan vara bra att skaffa kontakter och bygga upp ett nätverk, berättar Linus Nylund. 

Han tycker att mässan var väldigt bra anordnad. 

– Jag har hittat många att prata och diskutera med. Det är bra uppstyrt med många intressanta och spännande företag. 

Ett av flera it-företag som ställde ut på mässan var konsultbolaget Sogeti som finns över hela landet och som har ett kontor i Nyköpings hamn. 

– Vi är här för att vi vill ha tillväxt till vårt kontor här i Nyköping. Vi rekryterar och vill hitta it-konsulter inom systemutveckling, användbarhet och projektledning, säger Helena Rosengren på Sogeti.

På mässan har det vara flera personer som varit intresserade av att jobba hos företaget. 

– Det är väldigt många människor som letar efter olika typer av jobb. Vi har faktiskt hittat några som vill arbeta inom it-branschen, så det tycker jag är kul. 

Helena Rosengren från Sogeti hade med sig basilika på temat tillväxt.
Helena Rosengren från Sogeti hade med sig basilika på temat tillväxt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!