Den 20 september invigde Biostaden i Nyköping sin nya vip-salong. I den ska besökarna kunna beställa och få mat från Pinchos serverad både innan och under bion. Monika Röbech som är platschef på Biostaden i Nyköping berättar hur salongen skiljer sig från de vanliga salongerna.

– Det är en VIP-salong, där man kan fälla bak sätena och sen har vi gjort bord så att man kan sitta och äta, säger Monika Röbech.

Mellan tisdag och söndag är matserveringen öppen i bion och det kommer även vara visningar när det inte är någon matservering. 

Artikelbild

| Peter Sandberg och Helena Sixtensdotter Sandberg har väntat på den nya biosalongen.

– Det fina med det här konceptet är att det finns ju i Mall of Scandinavia och det finns i Göteborg där man kan äta mat, men ingen av de har matservering så lilla Nyköping får ju det här först. Vi tyckte det var ett roligt koncept i och med att vi har Pinchos här som grannar, berättar Monika Röbech.

Salongen där maten serveras är nybyggd och arbetet har pågått under en lång tidsperiod. 

– Allting har dragit ut på tiden, så det har tagit väldigt långt tid att bygga den här.

För att pröva på om matservering inne i biosalongen skulle fungera i praktiken valde bion att ha flera testvisningar. 

Artikelbild

| Det finns totalt 24 platser i den nya VIP- salongen.

– Vi tycker det har funkat över förväntningarna faktiskt. Vi har haft flera testvisningar och då har vi haft fullt på de 24 platserna. Vi var lite rädda att det skulle vara ett störande moment att få maten serverad men vi har så breda gångar så det var ingen som blev störd av det i publiken.

Efter testvisningarna fick alla biogäster frågor om hur upplevelsen var för att Biostaden och Pinchos ska kunna göra förbättringar. Monika Röbech tror att den nya salongen kan bli en populär upplevelse.

 – Det känns jättekul, jag tror på utveckling och att man måste hitta på nya grejer. Mat och film hör ju ihop. Du sitter ju oftast en fredagskväll hemma och tittar på film och har lagat en god middag – nu slipper du laga middagen och kan kolla på film.

Inför att Biostaden skulle lansera matservering med Pinchos var intresset stort bland biobesökarna. 

– Det har varit mycket funderingar och nyfikenhet. Det har bara varit positiv respons. 

Helena Sixtensdotter Sandberg och Peter Sandberg var några av fredagens gäster som testade på det nya konceptet. 

– Vi har väntat på det här länge, det har varit prat om att de skulle ha det här i flera år. Det lät som ett spännande koncept tycker jag, säger Helena Sixtensdotter Sandberg.