Samhällsbyggnadschefen vill förbättra dialog

Anna Selander vill öka dialogen mellan företagare och kommunen i ett nytt initiativ. Företagare kan nu varje måndag boka ett eget möte med samhällsbyggnadschefen.

Nyköpings kommun jobbar med att skapa bättre relationer med företagare.

Nyköpings kommun jobbar med att skapa bättre relationer med företagare.

Foto: Jens Alvin

Näringsliv2019-11-15 18:59

Från november och framåt kommer det finnas möjlighet att träffa Anna Selander för att diskutera frågor som berör områden Bygg, Miljö och Livsmedel. Det kan vara om saker som köp av företagsmark, naturvård och detaljplanering. Mötestiden som går att boka är mellan 8-9 på måndagar och samtalet är en del av kommunens utvecklings arbete Fokus nöjd kund. 

– Det som är nytt är att vi har skapat en ingång med en avsatt tid så att det ska vara lättillgängligt. Vi arbetar med Fokus nöjd kund som syftar till att skapa bättre relationer mellan kommun och näringsliv. Det är ju frågor som vi har arbetat med länge men som vi nu arbetar mer strukturerat med och där vi kommunicerar kring arbetet lite mer, säger Anna Selander, samhällsbyggnadschef på Nyköpings kommun.   

Möjligheten att träffa Anna Selander har skapats av kommunen eftersom de upptäckt att många företags synpunkter inte förs fram. 

– Det finns ju en massa synpunkter på näringslivet som aldrig kommer oss till gagn för vi får aldrig veta det. Då är det också svårt att utveckla oss när vi inte riktigt vet vilka förväntningarna är och vilka problemen är.

Företagare har också möjlighet att mejla Anna Selander synpunkter. Hittills har inga företagare nappat på att boka ett möte men samhällsbyggnadschefen har fått in flera mejl.   

– Jag har fått några mejl där de tycker att det är ett bra initiativ att man har en ingång till kommunen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!