Stuga i lågor - polisen misstänker mordbrand

En stuga längs Runtunavägen utanför Nyköping brann ner till grunden tidigt på fredagsmorgonen. Polisen misstänker att branden var anlagd. Ingen människa tros ha kommit till skada.

Bara skorstensstocken är kvar av huset. Branden startade någon gång under natten. En förbipasserande slog larm då huset stod i full brand.

Bara skorstensstocken är kvar av huset. Branden startade någon gång under natten. En förbipasserande slog larm då huset stod i full brand.

Foto: Ann-Katrin Drevfjäll

Nyköpings kommun2019-11-15 13:50

Det var en förbipasserande som larmade SOS strax efter klockan halv fem på morgonen. Branden var då fullt utvecklad och då räddningstjänsten kom till platsen var huset borta. Bara skorstensstocken var kvar. En bil som stod på tomten blev också helt utbränd. Huset ligger vid Runtunavägen mellan Oxbacken och Berga. 

 Polisen upprättade omedelbart en anmälan om mordbrand och spärrade av hela tomten. Exakt hur branden började går i dagsläget inte att avgöra. Nu utreds händelsen vid polisens avdelning för grova brott.

–  Det finns vissa saker som tyder på att branden var anlagd, säger kriminalkommissarie Lars Liewenborg.

Polisen fick under morgonen kontakt med fastighetsägaren som inte var i stugan då branden startade och det finns i nuläget inga misstankar att någon människa kommit till skada.

– Vi kommer under dagen att genomföra en teknisk undersökning av brandplatsen, säger Lars Liewenborg.

Brandorsaken är inte fastställd. Det finns inga andra bostadshus i närheten och spridningsrisken var minimal.

På fredagsförmiddagen ryker det fortfarande. Avspärrningsbanden vajar i vinden. På tomten står den utbrända bilen och ett uthus som klarade sig undan lågorna. Bara skorstensstocken är kvar av boningshuset. 

 – Vi har hållit flera förhör på morgonen, säger Lars Liewenborg. 

Brottsbeteckningen mordbrand används även om ingen människa kommit till skada. 

Karta: Runtunavägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!