SN har tidigare rapporterat om att den ideella föreningen Träffpunkten tvingas stänga den 1 oktober efter att Nyköpings kommun har dragit in sitt bidrag när kommunen i stället väljer att satsa pengar på Stadsmissionen. Träffpunkten öppnandes 2002 och har sedan dess tillhandahållit besökare med mat, kläder, dusch, tvätt och tak över huvudet under dagtid.

På Ica Supermarket i Oppeby har man skänkt stora mängder matvaror till Träffpunkten genom åren.

– Två dagar i veckan kommer de och fyller en bil med varor från oss som annars skulle slängas. Det handlar om kilovis med bröd, kaffe, socker, mjöl och mejeriprodukter. Brödet har oftast några dagar kvar till utgångsdatum när leverantörerrna plockar bort de från hyllorna. Datumet på mejeriprodukterna har ibland gått ut men det är inget fel på varorna. Det kan även handla om produkter där förpackningarna gått sönder som vi ger bort, vi vet att det är väldigt uppskattar och vi själva uppskattar hur smidigt allt fungerar med dem, säger butikschef Emma Andersson.

Artikelbild

| – Vi hade gärna fortsatt att hjälpa Träffpunkten, säger Emma Andersson och Jenny Birgersson.

Jenny Birgersson är brödansvarig på Ica Supermarket Oppeby. Pallarna med bröd står på golvet och når över hennes huvud.

– Så här mycket bröd kan vi skänka till Träffpunkten varje gång.

I övrigt ger de bröd till ett fåtal jägare som matar grisar med brödet.

– Det är tråkigt att vi inte får ge mat till Träffpunkten längre, vi ger hellre mat till människor än till grisar, säger Jenny Birgersson.