De vill prata med vittnen – efter storbråket

I fredags skedde ett stort bråk i centrala Oxelösund. Nu uppmanar polisen att de som blev vittnen till bråket kommer med tips.

Efter fredagens slagsmål i Oxelösund söker nu polisen efter uppgifter från vittnen.

Efter fredagens slagsmål i Oxelösund söker nu polisen efter uppgifter från vittnen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Oxelösunds kommun2019-11-11 14:02

Klockan 20.42 i fredags fick polisen ett första larm om ett bråk vid Esplanaden i Oxelösund. Efter det kom flertalet larm från människor som bevittnade slagsmålet, där ett 30-tal ungdomar ska ha varit inblandade. En man i 45-års åldern fördes till akuten efter att ha fått sitt ena ben skadat av en man i 24-års åldern. 

– Han har använt någon typ av vasst tillhygge och har skadat den här personen i benet, sa Tor Sevelius, länsvakthavande polisbefäl till tidningen i fredags. 

Lukas Tigerstrand är assistentåklagare i detta fall. Han säger att han inte har några aktuella uppgifter om personens skadeläge. 

Vad var orsaken till bråket?

– Vi har vissa uppgifter om bråket, men det är inget vi vill gå ut med nu. Vi vill inte att vittnen ska påverkas av andra uppgifter, svarar Tigerstrand. 

I samband med fredagens bråk blev en person anhållen av åklagare. Det är en man född 1995, som är fortsatt frihetsberövad och misstänkt för grov misshandel. 

– Han är fortsatt anhållen, och vi kommer att bestämma oss om han kommer att begäras häktas eller inte, säger Tigerstrand. 

Efter fredagens storbråk uppmanar nu både polisen och åklagare att eventuella vittnen hör av sig för att ge sin bild av händelsen. 

– Polisen hade en stor insats när det här inträffade och har i helgen hört många vittnen. De har lämnat viktiga uppgifter, för varje tips är som en pusselbit. Om det är någon som har sett någonting och har uppgifter så kontakta polisen, berättar Tigerstrand.

Karta: Esplanaden
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!