Elva pristagare hyllas på Oxelösundsgalan

Bästa granne, årets eldsjälar och årets nyföretagare - för att nämna några. På lördag är det dags för den andra upplagan av Oxelösundsgalan.

Benjamin Gonzales, Oxelösunds judoklubb, är en av elva pristagare och stipendiater som uppmärksammas under lördagens Oxelösundsgala.

Benjamin Gonzales, Oxelösunds judoklubb, är en av elva pristagare och stipendiater som uppmärksammas under lördagens Oxelösundsgala.

Foto: Magnus Grimstedt

Oxelösunds kommun2019-12-04 12:01

Oxelösundsgalan får en fortsättning i samma tappning som premiärversionen förra året. Pristagare och stipendier som utsetts i Oxelösund under året uppmärksammas på lördag på Koordinaten.

– Totalt är det elva priser och stipendier som delas ut. Det hela handlar om att uppmärksamma pristagarna på ett större sätt än när det bara delas ut ett pris här och där och det kan gå obemärkt förbi, säger Torbjörn Dahlström som är en av arrangörerna.

– Fokus ligger på pristagarna, men vi kommer att varva kvällen med mat och dryck och uppträdanden av lokala artister, fortsätter han.

Robert Wärn, Anna Källdén och Lo and behold kommer att uppträda, men Oxelösundsgalan är inget publikt arrangemang. 

– I första hand är det pristagarna, prisutdelare och de Oxelösundsprofiler som utsetts som kommer att delta. Tyvärr har vi ju ingen större arena i Oxelösund där vi kan bjuda in folk i stil med Minogalan i Nyköping, säger Dalhlström.

Notan står kommunbolagen för tillsammans med två lokala sponsorer. En del av syftet med galan är även att lyfta upp platsvarumärket ”We are Oxelösund”.

De allra flesta pristagarna och stipendiaterna är redan kända sedan tidigare, men två av dem kommer att offentliggöras på galan. Årets nyföretagare i Oxelösund, som delas ut av Nyföretagarcentrum, samt årets trevligaste butikssäljare, som delas ut av Oxelösunds centrumförening.

Tidningen har tidigare skrivit om Oxelösunds kommuns stipendier, som också kommer att delas ut på galan. Idrottsstipendiet går till Benjamin Gonzales, Oxelösunds judoklubb, eldsjäl idrott till Håkan ”Olga” Karlsson, Oxelösunds atletklubb, kulturstipendiet till Stjärnholms skulpturpark och eldsjäl kultur till Johan Bergvall för hans dansverksamhet. Kommunens miljöstipendium kommer att delas ut till Oxelösunds Hembygdsförening representerade av Christer Marklund och Karin Henriksson.

De kommunala bolagen delar också ut priser. Oxelö energi ger sitt  hållbarhetspris till Berit och Kenneth Carlsson och Kustbostäder har utsett årets bästa granne - Britt Hjelm.

Oxelösunds kommun delar även ut pris till årets utvecklingsarbete, som går till Bibliotekspodden ”Litteraturväven”, representerade av Jonas Ståhl, Beatrice Berg, Dick Lundberg och Irem Babovic.

Kommunbolagen delar också ut pris för årets utvecklingsarbete och deras val föll på Jonny Jacobsson och effektivare reningsverk.

Torbjörn Dahlström arrangerar galan för andra året i rad. "Tanken är att uppmärksamma alla de här pristagarna, så att de inte bara går obemärkt förbi", säger han.
Torbjörn Dahlström arrangerar galan för andra året i rad. "Tanken är att uppmärksamma alla de här pristagarna, så att de inte bara går obemärkt förbi", säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!