Oxelösund skickar personal till Gripenskolan

Esplanadenbråket bakgrund till att Oxelösund skickar ungdomsstödjare och fritidsledare till Gripenskolan.

Storbråket på Esplanaden har kopplats ihop med bråk på Gripenskolan. Nu skickar Oxelösunds kommun personal till gymnasieskolan.

Storbråket på Esplanaden har kopplats ihop med bråk på Gripenskolan. Nu skickar Oxelösunds kommun personal till gymnasieskolan.

Foto: Anton Comstedt

Oxelösunds kommun2019-11-21 13:02

Den 8 november uppstod ett större bråk på Esplanaden i Oxelösund som ska ha haft så många som 30 personer inblandade. Bland annat skadades en 45-åring allvarligt i benet av ett stickvapen.

Polisen har bekräftat kopplingar mellan storbråket i Oxelösund och oroligheter på Nyköpings gymnasium. Polisen har flera gånger kallats till skolan efter att elever där hamnat i slagsmål.

Man har även flaggat för att det krävs samordnade åtgärder från såväl polis som skola och socialtjänst i Oxelösund och Nyköping. Nu har några av dem sjösatts. Två personer från social- och omsorgsförvaltningen i Oxelösund kommer nu att finnas på Gripenskolan.

– Det börjar nu, omgående. Det är en samverkan som vi är överens om utifrån det som har hänt. Det handlar inte om varje dag, men vi kommer att finnas där när vi behövs. Ungdomarna ska kunna känna sig trygga, säger Katarina Haddon som är chef för social- och omsorgsförvaltningen i Oxelösunds kommun.

– Vi kommer att ha en ungdomsledare och en fritidsledare som förlägger delar av sitt arbete på Gripenskolan. Samtidigt ska Nyköping kommun ha en resurs där också. Vi behöver finnas där vi behövs bäst. Oxelösund har ju inget eget gymnasium och många av våra unga går på Gripen, fortsätter Haddon.

Hur vanligt är det att ni skickar personal till Nyköping på det här sättet?

– Jag skulle säga att det är väldigt vanligt. När det är olika aktiviteter i Nyköping är våra ungdomar där. Exempelvis hade vi folk på plats under Festdagarna, vi ska ju vara där vi behövs.

Karta: Nyköpings Gymnasium
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!