Det påstår åklagare Lukas Tigerstrand som nu har väckt åtal mot sex män i åldrarna 18-25 år, gällande grov misshandel. Detta efter överfallet på Esplanaden i Oxelösund 8 november.

Målsägaren, en 45-årig Oxelösundsbo, har i förhör uppgett att en av de åtalade hade uttryckt att han ville döda honom, av oklar anledning. Därför ringde målsägaren upp den 25-årige mannen och de bestämde träff på Esplanaden.

Enligt flera vittnesuppgifter kom 25-åringen till platsen ihop med ytterligare sju personer. Där omringade sex av dessa personer 45-åringen och när han försökte ta sig därifrån fälldes han till marken och överöstes sedan med sparkar och slag – samt med flera knivhugg. 

Minst tre personer var beväpnade med kniv och enligt åklagaren ska 25-åringen ha försökt hugga mot offrets hals och även ha uppmanat de andra att attackera mannen.

Flera personer blev vittnen till händelsen. Några av de sex männen ska samtidigt med våld ha försökt stoppa ett av vittnena från att avbryta misshandeln. Vittnet lyckades till slut ändå få stopp på överfallet vilket också var anledningen till att misshandeln inte fick ännu allvarligare konsekvenser, menar åklagaren.

Tack vare vittnesuppgifter kunde flera av de misstänkta gärningsmännen pekas ut. Redan samma kväll skedde gripanden i den lägenhet dit de flydde efter överfallet. Åklagaren lyfter samtidigt fram annan bevisning mot männen, bland annat i form av beslagtagna knivar.

Samtliga åtalade förnekar gärningen.