Vill hitta arbetskraft på tillväxtdagen

Oxelösund lägger krut på tillväxtdagen - och hoppas hitta lärare, vårdpersonal och industriarbetare.

Maria Karlsson, näringslivschef i Nyköpings kommun, Ulrika Juul, Företagarna i Nyköping och Oxelösund, projektledaren Kristin Mordal Spaarf och Henny Larsson, personalchef i Oxelösunds kommun, fotograferades när tillväxtdagen presenterades tidigare i år.

Maria Karlsson, näringslivschef i Nyköpings kommun, Ulrika Juul, Företagarna i Nyköping och Oxelösund, projektledaren Kristin Mordal Spaarf och Henny Larsson, personalchef i Oxelösunds kommun, fotograferades när tillväxtdagen presenterades tidigare i år.

Foto: Arkivfoto/Peter Alexis

Oxelösunds kommun2019-10-17 19:10

Att fylla ett tomrum i Oxelösund och Nyköping där företag, skolor och invånare ska hitta varandras kompetenser. Det är tanken med den tillväxtdag som anordnas på Rosvalla i Nyköping den 19 oktober.

Oxelösunds kommun har avsatt 40 000 kronor för sitt deltagande – och hoppas både få arbetskraft och studenter till staden.

– Vi kommer att ha två montrar. Dels kommer Campus Oxelösund att vara representerade. Sedan kommer personalenheten på kommunen samt äldreomsorgsförvaltningen och utbildningsförvaltningen att dela på en monter, säger Petra Hedin som är personalkonsult vid Oxelösunds kommun.

– Vi vill bland annat visa upp oss som arbetsgivare. Vi har störst behov av att rekrytera lärare, förskollärare, barnskötare, vårdbiträden och undersköterskor. Sedan har vi såklart andra rekryteringsbehov också, men det här är yrken med mycket personal, fortsätter Hedin.

När tillväxtdagen presenterades i början av sommaren trycktes det på att den är till för alla – inte bara de som inte har något arbete för tillfället eller saknar vidareutbildning.

– Tillväxt handlar också om att kunna växa som medborgare och individ. Även om man redan har ett jobb, är man kanske nyfiken på att gå vidare till något annat via en ny anställning eller utbildning, eller ta sig ett steg längre på sin nuvarande arbetsplats, sa Henny Larsson som är personalchef vid Oxelösunds kommun i en intervju med tidningen då.

Bland de andra deltagarna från Oxelösund finns hamnen och SSAB. 

– I vår monter kan besökare prata med medarbetare från IT, processutveckling, produktionen och HR. Vi vill gärna berätta mer om olika karriärvägar, spännande projekt och vår miljösatsning och för den som vill ta en titt på hur vår produktion ser ut så har vi med oss VR-glasögon, säger Sari Heikkinen, pressansvarig på SSAB Oxelösund. 

Brukar ni delta i liknande mässor?

– Varje år deltar SSAB på olika mässor riktade till bland annat kunder och studenter. Vi tycker det ska bli jätteroligt att få möta besökare från vår hemmaarena på lördag, svarar Heikkinen.

De miljöinvesteringar som SSAB vill göra kommer att leda till flera arbetstillfällen i framtiden, vilket gör att man vill visa upp sig på tillväxtdagen. 

– Vi behöver många olika kompetenser och vi vill engagera oss för att Oxelösund och Nyköpingsregionen ska vara attraktivt att bo och verka i, säger Heikkinen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!