Allra bäst är förstås att uppleva musiken live och det finns det goda möjligheter att göra i Sommar-Sörmland. Festivaler, konsertserier och stora shower äger rum i snart sagt överallt.

Det som ser ut att bli sommarens största och mest omtalade musikhändelse är Gyllene Tiders avskedsturné. Det ikoniska bandet firar sitt 40 årsjubileum med ett nytt album och göra sin sista turné. Intresset är enormt och flera extraföreställningar har satts in.

Fredagen den 2 augusti, dagen innan Gyllene Tider avslutar turnén med en mastodontshow på Ullevi i Göteborg, kommer bandet med alla sina tidlösa sommarhits till Sundbyholms slottspark.

Artikelbild

| Josefine Jinder är en av artisterna som spelar under Eskilstuna Parkfestival som äger rum 1-3 augusti på Strömsholmen.

Per Gessle och hans Halmstadspolare är dock inte de enda stjärnorna som kommer till Sörmland i sommar.

Ett annat av Sveriges mest folkkära band, Benny Anderssons orkester gör stopp både i Sundbyholms slottspark och Tullgarns slott. Dit kommer också den stjärnspäckade Diggiloo-turnén.

Ulf Lundell ger sig ut på vägarna i sommar. Han kommer till Ericsbergs slott utanför Katrineholm.

Barnens favoriter Samir & Viktor uppträder i Parken Zoo i Eskilstuna.

Artikelbild

Mariette är en av artisterna i årets Diggoloo-turné. Stjärnuppbådet landar i Tullgarns slottspark den 18 juli och i Sundbyholms slottspark den 24 augusti.

För den som vill avnjuta kammarmusik finns Julitafestivalen och i Tandla skola spelas det opera. Dessutom pågår under hela sommaren konsertserien Musik på sörmländska slott och herresäten.

I augusti arrangeras nya Stallarholmens visdagar med bland andra Ola Magnell, Jack Vreeswijk, Susanne Alfvengren och Louise Hoffsten.

Artikelbild

| Ingen sommar unta Samir & Viktor. Den folkkära popduon kommer till Parken Zoo den 7 juli.

Sommar-Sörmland erbjuder även ett rikt urval av gratiskonserter och stadsfester med flera stora stjärnor. Några har vi listat nedan.