Trafikföretag kan få bonus efter nytt avtal

Nu är det klart vilka företag som får köra serviceresorna i Region Sörmland under fyra år. Detta till en kostnad om 470 miljoner.

Region Sörmland har slutit avtal med tre företag som ska ta hand om serviceresorna i länet från och med 2021 och fyra år framåt. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Region Sörmland har slutit avtal med tre företag som ska ta hand om serviceresorna i länet från och med 2021 och fyra år framåt. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Sörmland2019-11-12 12:03

Regionen har gett AB Trendtaxi, AB Trendtaxi i Sörmland och VTV Transport och Taxi AB i uppdrag att från och med 2021 och fyra år framåt utföra serviceresorna i länet. Avtalet är värt 470 miljoner kronor och omfattar 134 fordon, som samtliga ska köras på förnybara drivmedel. 

Serviceresorna omfattar färdtjänstresor, sjukresor och vissa omsorgsresor, samt anropstyrd allmän kollektivtrafik i hela länet. I uppdraget ingår även särskoleskjuts samt viss skolskjuts i Eskilstuna kommun. 

– De nya avtalen ligger i nivå med kostnaden för de nuvarande avtalen. Skillnaden i de nya avtalen är bland annat att kraven är högre ställda på trygghet och säkerhet, antal fordon är utökat samt att volymen för den allmänna anropsstyrda trafiken är en del av upphandlingen. Att vi ställer krav på förnybara drivmedel är i linje med regionens miljökrav, säger Teemu Lehtimäki, inköpschef för Region Sörmland, i ett pressmeddelande. 

En nyhet i det nya avtalet är att företagen har möjlighet att få en bonus om man uppfyller de kriterier som omfattar förarnas bemötande och resenärernas trygghet samt nöjdhet med resan. 

– I och med detta sätter vi extra fokus på resenären. Att vi dessutom premierar leverantörerna för detta är ett lyft med de nya avtalen, säger Hanna Bergström, verksamhetschef för Serviceresor och servicecenter Sörmland, i ett pressmeddelande.

Alla förare som ska köra trafiken ska även vara certifierade för just serviceresor. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!