Insändare Tonen mot Socialdemokraterna är i vissa politiska kretsar fylld av hat och sarkasm. Vackra ord som sammanhållning, solidaritet, allt som håller ihop ett samhälle ratas och bespottas. 

Om man tittar på sociala medier hur tongångarna går mot Socialdemokraterna och Löfven som är den mest hatade personen enligt Expo i dessa kretsar, blir man faktiskt orolig på riktigt. Vanliga hederliga debatter existerar inte, utan man ska ljuga, kränka, använda personliga påhopp under bältet och det verkar okey.

Titta på Trump och nyvalde Boris Johnson, de ljuger och alla vet att de ljuger inklusive dem själva, och det verkar okey. Hur blev det så här och vad ska Ebba Busch Thor och Ulf Kristersson göra åt sin kollega Åkesson och hans vänner på sociala medier som hatar, avhumaniserar och kränker? 

Vad behövs för att återfå värdigheten i svensk politik och vad behövs för att få bort den otäcka och hatiska stämning som råder både öppet och i slutna grupper i vissa politiska kretsar? Det avhumaniserade språket mot vissa grupper, statsministern och Socialdemokraterna är allvarligt och normen flyttas. Vem tar ansvar? Är det du och jag eller någon annan?