Insändare Blev oerhört irriterad och beklämd över den småsinthet och byråkratanda som Agneta Kumlin visade i sitt inlägg om uteserveringarna publicerades den 9/10. 

Först och främst undrar jag vad Agneta menar med att serveringarna i fråga hindrar trafik. Vid Teaterparken förekommer ingen annan trafik än cyklar och fotgängare eftersom Fruängsgatan där är helt avstängd. Då anser jag de starkt ifrågasatta stämplarna vid Teater parken och "stenutsmyckningarna" längs Östra Storgatan är mer i vägen för trafiken än de uteserveringar som här diskuteras.

Biltrafiken på S:t Annegatan förbi den utsatta serveringen är klart minimal. Finns absolut ingen anledning att behöva ta bort några uteserveringar. Upplever man det trångt kan man ta andra vägar.

Nyköping tappar 38 steg i den senaste undersökningen avseende företagsklimat och hamnar på en "skämmig" 191:a plats. Så blir det när vår kommun topprider med byråkratiska beslut.  

Gör livet enkelt för våra vänner företagarna i centrala Nyköping. Det som nu sker i vår vackra stad är förödande för både trivsel och kreativitet. Att Agneta Kumlin anser att det är ohållbart för övriga trafikanter får helt stå för Agneta. Jag som "övrig" vill inte vara med i hennes klubb!

Låt nu dessa uteserveringar vara i fred så att vi kan komma igång tidigt nästa år med att njuta av lite frisk luft och god mat under vårsolen. 
Jag vädjar till samtliga tjänstemän och politiker i Nyköping: Sätt en ära i att göra livet lätt och enkelt för alla innevånare och företagare. Belöna den som kommer med bästa förslag eller åtgärd som lyfter känslan av att bo i Nyköping. Fri parkering till exempel.