Ridanläggningen - rätt prioritering?

Insändarskribenten undrar om det verkligen är rätt att prioritera 79 miljoner av skattemedel till en ridanläggning.

Insändarskribenten undrar om det verkligen är rätt att prioritera 79 miljoner av skattemedel till en ridanläggning.

Foto: Kallestad, Gorm/TT

Insändare2019-11-08 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är det verkligen rätt att prioritera 79 miljoner av våra skattemedel till en ridanläggning som i grunden gynnar en av flera fritidsintressen?

Dagligen hör vi om att de flesta kommuner kommer att gå med underskott både detta och kommande år på grund av starkt ökande kostnader. Kan då denna prioritering vara rätt? Kan de styrande i kommunen garantera att denna prioritering inte kan påverka varken skola, vård eller omsorg och att den definitivt inte kan orsaka skattehöjning. Svaret är nog givet, det kan inte de styrande garantera. 

Tidigare efterlyste både oppositionen och skattebetalare öppna kalkyler och redogörelse för hur verksamheten ska bedrivas. Påminner mig att det fanns tankar från kommunen att hyra ut stallplatser. Otroligt dyra stallplatser skulle hyras ut för med skattemedel subventionerade pengar. Vem ska driva anläggningen, kommunen eller en entreprenör? Påminner mig att anläggningen skulle ha inslag av vissa arbetsmarknadsåtgärder i form av subventionerade anställningar. 

Jag anmodar kommunen att visa kalkyler och ge skattebetalarna en korrekt beskrivning av anläggningen, samt hur den ska bedrivas.

Som skattebetalare blir jag åter rädd när jag hör siffran 79 miljoner skattekronor, och det slutar säkert inte på den siffran. Jag minns med rysning haveriet kring kostnaderna för Hjortensbergsbadet och jag minns turerna kring Rosvalla. Jag minns byggnationen och uthyrningen av fastigheten där Eberspächer än så länge finns kvar, suck!