Stadsmissionens nya läge kritiseras

Insändarskribenterna menar att kommunen måste tänka om när det gäller Stadsmissionens läge.

Insändarskribenterna menar att kommunen måste tänka om när det gäller Stadsmissionens läge.

Foto: Carolin Ericson

Insändare2019-11-12 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Träffpunkten och Stadsmissionen hjälper verkligen behövande, vilka alla behöver vårt stöd. Heder åt dem!

Bra det, men hur kunde kommunen ge sitt bifall till Stadsmissionens etablering i biolokalen mellan Västra skolan och Scandic Hotel? Hur tänkte man? Vill man slippa ifrån problemet? 

Vi förstår att många i härbärget har nykterhetsproblem, som de själva bekymrat påtalar. Varför ska man utsätta dem för en konfliktsituation med läget av lokalen? Västra skolans barn, föräldrar, lärare är mycket upprörda. Där har man redan stora ungdomsproblem på kvällar och helger med rökning, busliv, alkohol- och drogmissbruk på skolgården. Med ett härbärge runt hörnet tror vi inte att föräldrar känner sig särskilt trygga med att låta sina barn gå till skolan.

En annan konflikt är bilinfarten till Scandic Hotels, som gjort en jätteinvestering för att höja standard, profil och välkomnande för alla. Hotellets ambitioner känner kommunledningen väl till. De flesta var med vid den generösa invigningen. Hur tänker kommunledningen på rankingen av företagsklimatet i kommunen, som är på ständigt nedåtgående? Hur tänker kommunen att hotellets gäster ska kunna känna sig välkomnade? Då de först måste passera en grupp personer med stora problem. Var tar härbärgets gäster sin rökpaus? Vid hotellinfarten förstås. Är inte det en konflikt för alla inblandade? Har kommunen frågat hotellet om Stadsmissionens lokalplacering? 

Varken stadskärnan eller Stadsmissionens gäster är betjänta av det. Kommunen måste göra ett omtag kring det här om man nu vill ha nöjda gäster till Stadsmissionen, nöjda hotellgäster, nöjda företagare i staden och en ”attraktivare stadskärna”.