Välkomna härbärget vid Grand

Insändarskribenten menar att "ge Grand en chans, öppna era famnar och visa att Nyköping är till för alla, även samhällets olycksbarn."

Insändarskribenten menar att "ge Grand en chans, öppna era famnar och visa att Nyköping är till för alla, även samhällets olycksbarn."

Foto: Carolin Ericson

Insändare2019-11-14 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Reflektion över insändaren "Stadsmissionen nya läge" publicerad 12 november.

Inget får störa friden och upplevelsen av idyllen i lilla Nyköping, menar fem etablerade män från Nyköping.
Allra minst ett härbärge i centrala stan, för tänk om missbrukarna kommer att störa hotellgästerna och skrämma slag på skolbarnen. Och hur ska Nyköpings stadskärna bli attraktiv, med missbrukare som står och röker vid infarten till Stora Hotellets parkering?
Ungefär så går det att sammanfatta de fem herrarnas negativa synpunkter på Stadsmissionens nya härbärge i den tidigare biografen Grand på Brunnsgatan i Nyköping. Utan att föreslå några alternativ slår de bara fast att placeringen i centrum är fel, på alla sätt. Framförallt för dem som tvingas ”passera en grupp personer med stora problem”, följt av frågan ”var tar härbärgets gäster sin rökpaus?”.
Tja, motfrågan kanske borde vara ”var tar de här herrarna sin rökpaus?”. Hemma i trädgården eller på terrassen? De talar om ”konflikt för alla inblandade”, kanske står konflikten mellan dem själva och dess värderingar.
Det talas så vackert om integration, men när det gäller missbrukare och hemlösa är det tydligen raka motsatsen som gäller. 
Så ge Grand en chans, öppna era famnar och visa att Nyköping är till för alla, även samhällets olycksbarn.