Många av er minns säkert den där räknevisan i Fem myror är fler än fyra elefanter? Där Magnus, Brasse och Eva räknar upp från 1 till 20 - och fastnar några gånger på 14.

Det är i sig illustrativt för det årtionde som gått. Mycket hände – och ställdes på ända just 2014. En Allians tömd på reformkraft lämnade över till en idéfattig rödgrön regering. I tomrummet växte de krafter och det parti som mest av allt ville bekämpa invandring och invandrare. Inte var det en slump att så skedde vid den tidpunkt där Europa ställdes inför exceptionellt stora flyktingskaror, en följd av IS-terrorismen och inbördeskriget i Syrien. 

Nu har vi snart räknat fram till 20. Där slutade sången. 

Vad väntar nu? Med blicken mot inrikespolitiken lär det garanterat bli följdverkningar av hur majoritetsförhållandena i riksdagen är; det vill säga att januariavtalet trumfar allt som inte består av den samlade oppositionen från höger till vänster. Det är inte i alla frågor som oppositionen därmed lär invända mot propositioner och reformer som följer på avtalet mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet. Räkna likväl med att det kommer att skickas ett antal testballonger. 

Kanske får vi se fler misstroendehot mot ministrar? Fler tillfällen där opposition i sig går före innehåll i sak? Inrikespolitiken blir stökig och osäker, men sådan är parlamentarismen. Fem myror är fler än fyra elefanter. 

Gott Nytt År tillönskas alla ledarsidans läsare!